KUULA JA HÄÄLETA Viru veri ei värise! Viru veri otsib hoopis võimsat suvesaundi selleks suveks

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Virumaa otsib suvesaundi
Virumaa otsib suvesaundi Foto: Kuvatõmmis

Lääne-Virumaal valitakse juba neljandat aastat järjest parimat värsket kohalikku suvelugu ehk Virumaa Suvesaundi. Tänavu on võistlustules 17 kohalikku muusikapala, mis on kuulatavad YouTube esitusloendis. Maikuu lõpuni kestab rahvahääletus kampaanialehel virumaateataja.ee/suvesaund.

«Virumaa Suvesaund» on regionaalne muusikakonkurss, kus võistlevad mis tahes žanris laulud ja instrumentaalpalad. Kõige olulisemad tingimused on palade värskus, originaalsus ja selle esitaja(te) tugev side Lääne-Virumaaga. Võiduloo autoreid premeeritakse 500 euroga puhtalt kätte.

Kogu ilu kuula siit! 

Lisaks rahvale hindab lugusid 8-liikmeline žürii, kuhu tänavu kuuluvad Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla, räpigrupi 5Miinust liige Kohver, poplauljatar Heleza, Rakvere teatri näitleja Laura Niils, laulja ja laulukirjutaja Sten-Olle Moldau, ooperilaulja Hälis Rünk, Raadio 2 «Metallioni» saatejuht Risto Mõtus ehk Madox ja eelmise Virumaa Suvesaundi võitja Tuuli Pruul. Kuidas täpselt selgitatakse võitjad, loe lähemalt siit.

Tulemused selguvad 8. juunil Rakvere linna päevade kultuurilaval Rakvere Rahvaaias, kus lisaks peaauhinnale antakse välja rahva lemmiku tiitel ja neli eriauhinda. Lisaks on kingikotis järgmise Tallinn Music Weeki PRO-passid, esinemiskutse Station Narva festivalile ja stuudioaega Rakveres RLV Massive Stuudios ja muud kasulikku. Autasustamisele eelneb suur vabaõhukontsert.

Konkurssi korraldab maakonnaleht Virumaa Teataja. Eriauhindu jagavad Rakvere teater, Rakvere linn, Ukulele suvebaar ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit.

Tagasi üles