Oscariga pärjatud diiva Faye Dunaway maadleb tõsise vaimse häirega

Kultuuritoimetus
Uuendatud 18. mai 2024, 18:23
Copy
Oscariga pärjatud Faye Dunaway Cannes'i filmifestivalil, kus esilinastus tema portreefilm «Faye».
Oscariga pärjatud Faye Dunaway Cannes'i filmifestivalil, kus esilinastus tema portreefilm «Faye». Foto: Shootpix/ABACAPRESS.COM/Scanpix

Tänavusel Cannes'i filmifestivalil linastub Hollywoodi näitleja Faye Dunaway portreefilm «Faye». Festivalil toimunud esilinastusele koos poeg Liam O'Neilliga tulnud Dunaway reedab ühtlasi dokfilmis, et maadleb vaimse häirega, mis Ameerikas tabab keskmiselt ühte inimest neljakümnest. Dunaway avaldas tänu ravimitele, mis on teda kõvasti aidanud.

Nimelt avalikustab Dunaway dokumentaalis, et tal on diagnoositud bipolaarne häire ning ta saab selle vastu ka ravi. «Ma töötasin arstide meeskonnaga, kes analüüsisid mu käitumist ning kirjutasid retsepte ravimitele, mis nende hinnangul võiks mulle hästi mõjuda. Ja need ravimid mõjusidki,» räägib dokfilmis Dunaway, kes 1977. aastal võitis naispeaosa Oscari filmi «Network» eest. 

Samas ütleb Dunaway filmis, et on nüüd palju vaiksema iseloomuga. «Aga mu karjääri jooksul tuli ette hetki, kus ajad olid rasked. Ma ei ürita ennast välja vabandada, ma siiski vastutan kõigi oma tegude eest. Nüüd olen vähemalt aru saanud, milles põhjus on. Põhjusest tuleb kindlasti teadlik olla. Ja tuleb üritada teha õiget asja, et end ravida,» lisas 83-aastane näitleja.

Filmis «Faye» ütleb Dunaway, et bipolaarne häire on osa tema olemusest. «Jumal tänatud, et on olemas ravimid ja uurimused ja arstid, kes sellist probleemi püüavad lahendada. Mul on sellest palju kasu olnud. Ravimid on ülitähtsad.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles