Sahaõnnetuses 38 luud murdnud Jeremy Renner: selline on mu elu praegu

Kultuuritoimetus
Copy
Pärast lumesahaõnnetust ootas Jeremy Rennerit ees pikk ja vaevaline taastumine, kuid täpselt aasta hiljem naasis näitleja võtteplatsile.
Pärast lumesahaõnnetust ootas Jeremy Rennerit ees pikk ja vaevaline taastumine, kuid täpselt aasta hiljem naasis näitleja võtteplatsile. Foto: JEREMY RENNER VIA TWITTER

Marveli filmiuniversumis superkangelast Hawkeye'd kehastav Jeremy Renner elas 2023. aasta jaanuaris üle raske lumesahaõnnetuse, mille tagajärjel murdis näitleja 38 luud ning sai raske rindkeretrauma. Pärast pikka taastumist jätkas Renner seriaali «Kingstowni linnapea» tegemist ning seletas ajalehele L.A. Times, kuidas üle elatud trauma on tema jaoks näitlemist muutnud.

2021. aastal alanud Paramount+ teleseriaali «Kingstowni linnapea» keskmes on võimuvahendajate perekond McLuskyd, mille liiget Mike McLuskyt kehastab Renner. 53-aastane Renner naasis sarja võtteplatsile selle aasta jaanuaris, täpselt üks aasta pärast teda haiglasse saatnud rasket sahaõnnetust. Seriaali kolmas hooaeg jõuab vaatajate ette selle aasta suvel.

Renner tõdes L.A. Timesile, et esimesel töönädalal jäi ta mõnikord stseeni filmimise käigus magama. «Hüüti «Võte!» ja ma kustusin hoopis ära. Saime aru, et mulle pannakse liiga palju survet peale. Töötunnid olid liiga pikad ja võtted kestsid liiga palju päevi järjest. Ma olen valmis kõike tegema, aga mitte suuteline kõike tegema,» kirjeldas Renner suure töökoormuse mõju.

53-aastane Jeremy Renner on hakanud taas näitlema, kuid 2023. aasta alguses üle elatud sahaõnnetus on jätnud tema kehasse sügavaid jälgi.
53-aastane Jeremy Renner on hakanud taas näitlema, kuid 2023. aasta alguses üle elatud sahaõnnetus on jätnud tema kehasse sügavaid jälgi. Foto: BauerGriffin/INSTARimages

Renner selgitas, et vastutulelikud produtsendid muutsid tema võtteaegu, sest lennureiside järgne uimasus mõjub tema kehale nüüd eriti raskelt. Selle asemel, et nüüd pidevalt Californiasse ja tagasi lennata, püsib Renner nüüd Pittsburghis, kus neli kuud sarja filmitakse.

«Mind tuleb kohelda nagu lapsnäitlejat,» naljatles Renner. «Kingstowni linnapea on nüüd 14-aastane!»

Kõige šokeerivam õnnetusega seotud trauma on seotud Renneri silmaga. Nimelt tuli Renneril õnnetuse käigus üks silmamuna peast välja. Renner aga tunnistab, et silmaga juhtunu on ootamatult kasulikuks osutunud, sest tal on nüüd fotograafiline mälu ja see aitab tal dialoogi paremini meelde jätta. «Ma näen nüüd selle silmaga paremini kui teisega. Mul on nagu biooniline silm!» kostis Renner üllatusega. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles