Rokilegend Ameerika jalgpallurile: sa oled seksistlik argpüks! (1)

Copy
Eddie Vedder 2024. aastal.
Eddie Vedder 2024. aastal. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via ZUMA Press/Scanpix

Rokilegend ja ansambli Pearl Jam juhtfiguur Eddie Vedder kritiseeris Pearl Jami kontserdil Ameerika jalgpallur Harrison Butkerit, kes pidas nädalavahetusel seksistlikku kõne, vahendab Variety. «Sa oled seksistlik argpüks! Pole midagi mehelikumat kui tugev mees, kes toetab tugevaid naisi,» sõnas laulja.

Pearl Jam andis laupäeval Las Vegases kontserdi, kus ansambli ninamees Eddie Vedder ei pidanud paljuks kritiseerida Kansas City Chiefsi jalgpallurit Harrison Butkerit, kes pidas Benedictine'i kolledžis nädalavahetusel seksistliku kõne. 

Butker on saanud nädalavahetuse jooksul tohutult negatiivset tagasisidet kõnele, kus ta muuhulgas kritiseeris nii Pride kuud kui ka jagas oma veendumust, et naised ei peaks tööl käima ning kuuluvad kööki, sest üks «ihaldusväärsemaid tiitleid, mida naine kanda saab, on koduperenaine».

Vedder rõhutas Vegase kontserdil, et naised ei pea uskuma seda «kuratlikku valet», et naise koht on köögis ning naine peaks olema uhke, kui saab oma mehe nimel tagaplaanile jääda. Positiivse näitena tõi Vedder Pearl Jami soojendanud indie-rokk ansambli Deep See Diver, mille kaks liiget on rajud naised.

«Kodutööde üle peaks igaüks uhkust tundma, vahet ei ole, kas olete mees või naine. Aga mis kasu on sellest, kui te loobute oma unistustest?» küsis Vedder. 

Seejärel võttis Vedder otse Butkeri sihikule ning sõnas: «Iroonia on selles, et kui ta ütles, et ärge kaotage mehelikkust, nägi ta välja nagu kuradi argpüks! Pole midagi mehelikumat kui tugev mees, kes toetab tugevat naist.»

Sotsiaalmeedias on ka välja osutatud, et Butkerist on eriti tagurlik midagi sellist öelda, sest Butkeri enda ema, Elizabeth Keller Butker, on Emory ülikooli kiirgusonkoloogia osakonna meditsiinifüüsik.

Tagasi üles