ALLES SÜGISEL Palavalt oodatud kontsert Tallinnas lükkub mitu kuud edasi

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
5. juunil pidi Tallinnas Alexela kontserdimajas esinema Detroiti DJ, produtsent ja helilooja Jeff Mills, kelle kontsert toimub hoopis novembris.
5. juunil pidi Tallinnas Alexela kontserdimajas esinema Detroiti DJ, produtsent ja helilooja Jeff Mills, kelle kontsert toimub hoopis novembris. Foto: Piotr Drabik / Wikimedia Commons

5. juunil Alexela kontserdimajas toimuma pidanud Jeff Millsi projekti Tomorrow Comes The Harvest kontsert lükkub edasi. Kontserdi uus toimumiskuupäev on 30. november.

5. juunil pidi Tallinnas Alexela kontserdimajas esinema Detroiti DJ, produtsent ja helilooja Jeff Mills. Korraldajad teatasid, et kontsert lükkub edasi 30. novembrile. Eestis astub ta üles elektroonilise jazz'i ja afrofunk'i projekti Tomorrow Comes the Harvest Euroopa tuuri raames.

Jeff Mills on techno-kollektiivi Underground Resistance kaasasutaja ja plaadifirma Axis looja, alates 1990. aastate algusest on ta välja andnud kümneid sooloalbumeid ja EPsid. Mills on ka trummar, arhitektuuri- ja moeuurija ning ulmest ja afrofuturismist mõjutatud kontseptsioonide ja narratiivide looja.

Ta on kirjutanud muusikat Fritz Langi ja Georges Méliès' tummfilmiklassikale ning 1960. aastate ulme-telesarja «The Outer Limits» ainetel võrguraadiojaama NTS ja NASA koostöös valminud kuuldemängule.

2016. aastal alustas Mills loomeprojekti Tomorrow Comes the Harvest koos afrobeat'i loojast Nigeeria trummari Tony Alleni ja Prantsuse Guajaana klahvpillimängija Jean-Phi Dary'ga. Projekti keskseks ideeks oli muusikalise tundmatu uurimine läbi vaba improvisatsiooni.

2020. aastal lahkus Allen meie seast, ent Tomorrow Comes the Harvest jätkus koos Jean-Phi Dary ja India tablavirtuoosi Prabhu Edouardiga, kellega koostöös ilmus tänavu sügisel Axise plaadifirma alt kontsertalbum «Evolution». Kontsertidel kaasatakse ka teisi muusikuid, nende hulgas näiteks bassimängija Dvinity Roxx ja flötist Rasheeda Ali.

Tagasi üles