Nii, nagu ei kunagi varem: Louis Armstrongi haruldased salvestised jõuavad kuulajateni

Kultuuritoimetus
Copy
Louis Armstrong
Louis Armstrong Foto: Internet

Louis Armstrongi seniavaldamata salvestised jõuavad kuulajate ette, vahendab Guardian. Kõik lood on üles võetud 1968. aastal BBC stuudios.

Kõik kogumikule jõudvad palad salvestati BBC stuudios otseülekandena 2. juulil 1968. Armstrongi tulihingelised fännid peavad salvestist jazzilegendi oluliseimaks. 

Muuhulgas on salvestisel, mis kannab pealkirja «Louis in London», Armstrongi tuntuimad numbrid «The Bare Necessities», «Mack the Knife» ja «Hello, Dolly!», aga ka viis salvestist, mida pole pärast 1968. aasta otseülekannet avaldatud, nende seas «(Back Home Again) In Indiana», «You’ll Never Walk Alone», «Ole Miss, Blueberry Hill» ja «What a Wonderful World» salvestised.

1968. aastaks, kui Armstrong BBC stuudios salvestas, olid tal juba tõsised südame- ja neeruhaigused ning arstide soovitusel oli ta sunnitud aja maha võtma. Siiski võttis Armstrong ühel hetkel taas trompetimängu tõsisemalt käsile ning hakkas taas laulma, mis viis salvestuseni BBC stuudios, Londonis. 

Kolme Armstrongi biograagfia autor Ricky Riccardi sõnul on salvestised tõeline Armstrongi tippklass. «Ta mängib suurepäraselt, ta laulab suurepäraselt. Kahjuks pidi ta kaks kuud hiljem täielikult pensionile minema ning 1971. aastal ta suri,» sõnas Riccardi. «See oli tema jaoks tõeline võitlus, nii et sellise kvaliteediga ja meisterlik salvestis on hämmastav.»

Märksõnad

Tagasi üles