ARVUSTUS Üks paremaid kontserdibände proovib oma maagiat plaadile püüda

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Shelton San mõistab kontserti anda. Nüüd jõudis kontsert ka plaadile ja lausa BBC vahendusel.
Shelton San mõistab kontserti anda. Nüüd jõudis kontsert ka plaadile ja lausa BBC vahendusel. Foto: Heili Saia

Ikka on Eesti bändide puhul räägitud sellest, kas nad kõlavad nagu lääne muusika või kas nad on välismaal läbi löönud. Lääne muusikana kõlavad paljud, läbi löönud eriti keegi pole. Võib-olla ei löögi, aga unistus las jääb, see ju ka kannab ja on vajalik.

Tallinna mürarokibändil (nii neid enamasti nimetatakse, ja ega ma ei taha ka mõne uue terminiga vett sogada, ehkki peaks, selline asi on kriitiku kohus, kui kriitik uute mõistetega välja ei tule, on ta läbi kukkunud) Shelton San ilmus mõni aeg tagasi plaat «Live On The BBC» (salvestati see 2023. aasta jaanuaris kaupluses Terminal, BBC Radio Merseyside kandis salvestust ka üle). Kui ikkagi BBC, siis on mingisugune märk ju maas – kohtasin ka Eesti meedias pealkirju, mis pajatasid läbilöögist.

Miks mitte. Mul pole midagi selle vastu, kui nad läbi lööksid. Kõlavad nad ka nagu välismaa bänd. Pigem USA kui Briti. Live kõlab ka mõneti nii, nagu oleks sellele salvestusnõu andnud hiljuti meie hulgast lahkunud Steve Albini (kelle suur fänn bändi frontman Valter Nõmm on).

Tagasi üles