Madridi politsei leidis aastaid kadunud maali, mille väärtus ulatub viie miljonini

Kultuuritoimetus
Uuendatud 23. mai 2024, 19:34
Copy
Madridi politsei avaldas foto Iiri maalikunstnik Francis Baconi loodud portreest, mis kujutab Hispaania pankurit José Capelot.
Madridi politsei avaldas foto Iiri maalikunstnik Francis Baconi loodud portreest, mis kujutab Hispaania pankurit José Capelot. Foto: Handout / SPANISH INTERIOR MINISTRY / AFP / Scanpix

Usinad Madridi politseinikud leidsid üles maalikunstnik Francis Baconi loodud portree, mille väärtuseks hinnatakse viis miljonit eurot. Portree oli üks viiest Baconi maalist, mis varastati portreel kujutatud inimese kodust peaaegu kümme aastat tagasi.

Maalid varastati Hispaania pankuri José Capelo kodust, kuhu vargad 2015. aastal sisse murdsid. Kolm varastatud maali leiti 2017. aastal ja nüüd teatas Madridi politsei, et on leitud ka neljas, Baconi 1989. aastal valminud portree José Capelost. Iiri maalikunstnik Francis Bacon suri 1992. aastal ja Capelo oli tema hea sõber.

«Veebruaris arreteeriti Madridis kaks inimest, kes olid enda valdusesse saanud varastatud vara. Täpsemalt kaks varastatud maali,» ütles politsei teadaandes. «Tänu nendele vahistamistele ja politseitööle leiti nüüd veel üks portree Madridis asuvast majast.»

Madridi politsei on ühtlasi vahistanud kuusteist inimest, nende seas ka kurjategijad, keda peetakse kümne aasta taguse vargusega seotuks. «Uurimine jääb lahtiseks, kuni meil õnnestub kätte saada ka viies maal ning vahistada inimesed, kelle käes see on.»

Tagasi üles