OTSIB OMA JUURI Hollywoodi näitleja taotleb Poola kodakondsust

Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja Jesse Eisenberg külastas Poolat esimest korda 2007. aastal ning loodab nüüd riigi kodanikuks saada.
Näitleja Jesse Eisenberg külastas Poolat esimest korda 2007. aastal ning loodab nüüd riigi kodanikuks saada. Foto: Ron Adar/SOPA Images via ZUMA Press Wire/Scanpix

Hollywoodi näitleja Jesse Eisenberg, kelle esivanemad olid Poolast pärit juudid, on teada andnud, et taotles Poola kodakondsust. Enda sõnul tunneb filmidest «Zombieland» ja «Sotsiaalvõrgustik» tuntud näitleja riigiga sügavat sidet.

Eisenberg tegi Poolas valmis filmi, mille ta ise kirjutas ja lavastas, samuti loodab näitleja tugevdada Poola ning juutide suhteid.

Eisenbergi film «A Real Pain» räägib kahest Ameerikast pärit sugulasest, keda mängivad Eisenberg ja Kieran Culkin. Noormehed lähevad Poolasse oma juuri otsima, kui sureb nende holokaustis ellu jäänud vanaema. Eisenberg on öelnud, et suur osa filmist põhineb tema enda perekonna ajalool. Kogu filmi võtted toimusid Poolas ning üks stseen võeti üles isegi korteris, kust Eisenbergi enda pere lahkus.

Rääkides sel kuul Poola kanaliga TVN, kostis Eisenberg, et 20ndates eluaastates tekkis tal Poola vastu sügav huvi, sest tahtis luua sidet millegi endast suuremaga. «Olin Ameerikas ja tundsin end maailmast ära lõigatuna,» meenutas Eisenberg ning lisas, et esimest korda külastas ta Poolat 2007. aastal.

Tagasi üles