SURM FILMIVÕTETEL Kohtunik ei andnud operaatori tapnud Alec Baldwinile armu

Kultuuritoimetus
Uuendatud 26. mai 2024, 12:06
Copy
Alec Baldwin astub juulis kohtusse, kuna talle esitati uus süüdistus tahtmatus tapmises.
Alec Baldwin astub juulis kohtusse, kuna talle esitati uus süüdistus tahtmatus tapmises. Foto: INSTARimages.com/Scanpix

Pärast vesterni «Rust» võtteplatsil aset leidnud õnnetusjuhtumit, mille tagajärjel hukkus laetud relvast haavata saanud operaator Halyna Hutchins, on asjaosalised hakanud kohut käima. Üks võttegrupi liige on juba süüdi mõistetud ning sama saatus võib oodata peaosatäitja Alec Baldwinit.

Võtetel relvaohutuse tagama pidanud Hannah Gutierrez-Reed mõisteti 18 kuuks vangi, juulis läheb kohtu ette aga näitleja Alec Baldwin, kes hoidis revolvrit, millest operaator tabamuse sai. Baldwin esitas kohtunikule palve, et too kohtuasja tagasi lükkaks, kuid kohtunik talle selles asjus armu ei andnud.

Mis saab Baldwinist?

66-aastasele Baldwinile esitas jaanuaris tahtmatu tapmise eest süüdistuse vandemeeste kogu, kui prokurörid kinnitasid, et juhtumis on ilmunud uusi asitõendeid. Baldwin ennast ise süüdi ei tunnistanud. Sarnased süüdistused tühistati Emmyga pärjatud näitleja vastu korra juba eelmisel aastal, kaks nädalat enne seda, kui tema kohtuasi algama pidi.

Alec Baldwin filmi «Rust» võtetel.
Alec Baldwin filmi «Rust» võtetel. Foto: Santa Fe County Sheriff s Office / ZUMA Press Wire Service

Nüüd palusid Baldwini kaitsjad kohtunikult uuesti kohtuasja tagasilükkamist, kuid kohtunik sellega nõus ei olnud ning suvel selgub, kas Baldwin mõistetakse tahtmatus tapmises süüdi või mitte. Baldwin ei vajutanud enda sõnul võtteplatsil isegi päästikule ning tõmbas ainult revolvri vinna. Samuti ei teadnud ta, et relv päriselt laetud on, sest võtteplatsil ei pidanud ehtsaid padruneid olema.

Tagasi üles