KINO VABANDAS Oscari-võitja Richard Dreyfuss tuli kinoseansile kleidis ning solvas publikut (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Massachussettsis tulid filmisõbrad vaatama Steven Spielbergi haifilmi «Lõuad» ning kohtuma peaosatäitja Richard Dreyfussiga, kuid said ehmatuse osaliseks, kui Dreyfuss tuli lavale kleidis ning hakkas pilduma sobimatuid kommentaare. Saalist lahkus umbes sada inimest.
Massachussettsis tulid filmisõbrad vaatama Steven Spielbergi haifilmi «Lõuad» ning kohtuma peaosatäitja Richard Dreyfussiga, kuid said ehmatuse osaliseks, kui Dreyfuss tuli lavale kleidis ning hakkas pilduma sobimatuid kommentaare. Saalist lahkus umbes sada inimest. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Scanpix

Massachussettsis USAs asuv kino on vabandanud kinokülastajate ees, kes osalesid entusiastlikult Steven Spielbergi kunagise menufilmi «Lõuad» erilinastusel ning said pärast filmi kogeda kentsakat küsimuste-vastuste vooru peaosatäitja Richard Dreyfussiga. Oscariga pärjatud näitleja käitus kõigi üllatuseks väga kohatult ning kino otsustas avalikult vabandada. Mis juhtus?

Erilinastus toimus 25. mail Cabot' kinos, mis asub Beverly linnas Massachussettsis. Publikut üllatas esmalt see, et «Lõugades» peaosa mänginud Dreyfuss saabus lavale kleidis Taylor Swifti laulu «Love Story» saatel ning viibutas jalutuskeppi nagu pesapallikurikat. Vestlusringi käigus tegi näitleja aga transfoobseid ja seksistlikke kommentaare.

Tegi endal margi täis?

Pärast tehti kinole üleskutse juhtunu pärast vabandada. Dreyfussi väiteid ei ole täismahus avaldatud, kuid sotsiaalmeedia postituste järgi nimetas Dreyfuss oma kunagist kolleegi Barbra Streisandit «geeniuseks», keda Dreyfuss keeldus kuulamast, sest Streisand «on naine ja naistel ei tohiks sellist jõudu olla».

Deadline vahendab, et Dreyfuss olevat samuti öelnud, et «keegi ei peaks kuulama mingit kümne-aastast, kes ütleb, et tahab olla poiss ja mitte tüdruk». The Boston Globe'i järgi olevat ta veel väitnud, et vanemad, kes lubavad sellistele lastele soomuutust, on vanematena ebaõnnestunud ja sellised lapsed võivad kunagi veel meelt muuta. Kuidas see kõik seostub 70ndate haifilmiga «Lõuad», on juba omaette küsimus.

Dreyfussi hinnangute saatel lahkus saalist umbes sada inimest, kuid nii mõnedki jäid kohale ning avaldasid toetust otsekohesele näitlejale. Dreyfuss hoiatas publikut selle eest, et kriitilise mõtlemise kadumisel on tõsised tagajärjed.

Kino Cabot Facebooki lehele hakkasid pärast linastust postitama vihased kinokülastajaid kommentaare. «Me lahkusime küsimuste-vastuste ringi ajal koos veel saja inimesega, sest Dreyfuss ajas nii rassistlikke, homofoobseid, misogüünset loba,» ütles üks pettunud kinokülastaja.

Teine kommenteerija ütles: «See on jäle. Kuidas ei suutnud Cabot tema käitumist rohkem kontrollida? Kahjuks sain ma liiga hilja teada, et Dreyfussil ongi kombeks sellist rassistlikku, homofoobset, misogüünset jama ajada.»

Vaata videot, mis näitab Dreyfussi Taylor Swifti hiti saatel lavale tulemas!

Kino otsustas vabandada

27. mail tegi kino avaliku teadaande ning vabandas näitleja sobimatu käitumise pärast. «Me oleme teadlikud sellest, kuidas läks kohtumine Dreyfussiga, ja selle pärast ka väga murelikud. Dreyfussi vaated ei esinda kaasamise ja austamise põhimõtteid, millest me ettevõttena kinni tahame pidada. Vabandame sügavalt ebamugavuse pärast, mida õhtu paljudes külastajates tekitas,» kirjutas kino.

Cabot jätkas: «Meil on kahju, et sündmus, mille eesmärk oli maha pidada vestlus legendaarse filmi kohta, sai hoopis platvormiks poliitilistele vaadetele. Me vastutame täielikult selle eest, et ei osanud vestluse suunda ette näha, ja ebamugavuse eest, mida see inimestes tekitas. Suhtleme aktiivselt külastajatega selle osas, milline nende kogemus seansil oli. Tahame juhtunu põhjal õppida, kuidas edukamalt teoks teha oma missiooni meie kogukonda lõbustada, harida ja inspireerida.»

Tagasi üles