Eesti juurtega tüdruk mängib «Mad Maxi» filmis noort Furiosat. Kes ta on? (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Enne seda, kui Furiosa kasvab uues märulifilmis suureks ja vihaseks, mängib tegelaskuju 14-aastane Alyla Browne, kelle ema on eestlane.
Enne seda, kui Furiosa kasvab uues märulifilmis suureks ja vihaseks, mängib tegelaskuju 14-aastane Alyla Browne, kelle ema on eestlane. Foto: Filmikaader

Kui uues «Mad Maxi» filmis «Furiosa» kehastab nimitegelast suuremas osas Anya Taylor-Joy, siis filmi esimeses pooltunnis astub noore Furiosana üles lapsnäitleja Alyla Browne, kelle karjäär on võimsalt õhku tõusmas. 14-aastasel Alyla Browne'il on juhtumisi Eesti juured ning tal on nii Austraalia kui Eesti kodakondsus.

Alyla Browne ise sündis 2010. aastal Sydneys Austraalias, kuid tema ema on eestlane Tiina. Kui Alyla oli kõigest kuue nädala vanune, kolis Browne'ide perekond elama Los Angelesse, kus Alyla isa Neville Browne lõi käima maailma suurima plastpudelite ümbertöötlemistehase. Neville Browne on CarbonLite Recyclingu president.

Alyla Browne koos näitleja Anya Taylor-Joy ja režissöör George Milleriga Cannes'i filmifestivalil.
Alyla Browne koos näitleja Anya Taylor-Joy ja režissöör George Milleriga Cannes'i filmifestivalil. Foto: REUTERS / Yara Nardi / Scanpix

Alyla Browne'il tekkis huvi näitlemise vastu, kui ta nägi vanemaid õdesid Xanthet ja Avivat võtmas näitlemistunde Beverly Hills Playhouse'is, kuid Alyla oli ise liiga noor, et sellest osa võtta. Alguses hakkas Alyla Browne osalema telereklaamides ja juba 2019. aastal sai ta esimese ekraanirolli telesarjas «Mr. Inbetween», mille kahes jaos ta osales. 

Praeguseks on Browne mänginud kümnes filmis ja telesarjas ning teda näeb Eesti kinodes lausa kahes filmis: õudusfilmis «Ämblikud» ning märulis «Furiosa». Samuti valiti ta mängima Hollywoodi koguperefilmis «Siil Sonic 3», mis on praegu tegemisel.

Näitlejad Alyla Browne, Tom Burke, Anya Taylor-Joy ja Chris Hemsworth filmi «Furiosa» esilinastusel Londonis.
Näitlejad Alyla Browne, Tom Burke, Anya Taylor-Joy ja Chris Hemsworth filmi «Furiosa» esilinastusel Londonis. Foto: AP Photo / Kin Cheung / SCANPIX
Tagasi üles