KORRALIK TRALL Tallinna kuumim kontserdipaik tähistab suurejooneliselt oma esimest sünnipäeva

Copy
Lexsoul Dancemachine'i kontsert Paavli kultuurivabrikus.
Lexsoul Dancemachine'i kontsert Paavli kultuurivabrikus. Foto: Ako Lehtmets

Kopli rajoonis toimub ohtralt ehitustöid ja üks nendest üleskaevatud teedest viib Paavli Kultuurivabrikusse, mis ehitustest ei heitu: homme toimub nende juures suur kolmepäevane esimese sünnipäeva tähistamine, kus esineb arvukalt mainekaid artiste nii Eestist kui välismaalt.

Paljude teiste seas võib esinejatenimekirjast leida hiphopitähe gameboy tetrise, areenile naasva Röövel Ööbiku, friigipungiansambli Winny Puhhi, eestlastele hästi teada Bomfunk MCs’i endise liikme Rico Tubbsi (FI) ning Jaapani diskori Yousuke Yukimatsu. Esinemisi toimub üle terve kontserdipaiga ala – Kultuurivabrik avab külastajatele Paavli 9 klubiruumid, ehitab lava oma õuele ning artistidelgi on plaanis külastajaid üllatada katuselt lavale lendamisega või eriliste valgustusega.

Kui kaks nädalat tagasi võis Paavli Kultuurivabrikus kohata tuhatkond punkrokkarit, siis seekord on oodata festivalile sama suurt rahva hulka. «Esimene aasta oli küll pöörane ja raske, kuid samas ka väga edukas – meie järjepidev kasv näitab, et Paavli on kohaliku kogukonna poolt hästi vastu võetud ning meie julged ja rahvusvahelised artistivalikud näitavad laiemat huvi, mis Eestis eksisteerib,» ütles Paavli Kultuurivabriku tegevjuht Roman Demtšenko.

Tallinna öölinnapea Natalie Mets nendib, et ööelu nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil ei ole pärast COVID-19 pandeemiat päris taastunud ega endine. ««Seda rõõmustavam on, et Paavli Kultuurivabrik kõige kiuste eelmine aasta avanes ning on aasta jooksul järjepidevalt nii mitmekesist programmi pakkunud. Samuti on Paavli Kultuurivabriku tekkimine nihutanud varasemat peamist ööelu piirkonda Telliskivi asumis Tallinna kaardil Kopli suunas ja sellised arengud linnas on alati väga põnevad,» lisas ta.

Paavli Kultuurivabrik pälvis tänavu Eesti Muusikaettevõtluse Auhindadel aasta kontserdipaiga tiitli ning on ühtlasi Liveurope'i kontsertpaikade perekonna värskeim liige. Kultuurivabrik avas uksed 2023. aasta suve algul ning on muutunud mitmekesiseks kultuurikeskuseks nii Põhja-Tallinnas kui laiemalt.

Tagasi üles