HEAD AEGA, SÕBER Legendaarsed rokkarid mälestavad NBA legendi

Copy
Bill Walton 2022. aastal.
Bill Walton 2022. aastal. Foto: AP Photo/Charles Krupa/SCANPIX

27. mail suri NBA legendi Bill Walton, kel polnud tugev side mitte ainult spordiga, vaid ka rokkmuusikaga. Nõnda on juba mitu bändi võtnud aja, et Waltoniga sümboolselt ja muusika kaudu hüvasti jätta.

Kõige tugevam side oli Bill Waltonil ansambliga Grateful Dead ning selle spin-off grupiga Dead & Company, mille liikmed on pärast korvpallilegendi surma sotsiaalmeedias jaganud oma armastust mehe vastu, keda peeti Grateful Deadi suurimaks superfänniks, vahendab Variety. 

Ansambel jagas oma sotsiaalmeedias liigutavat hüvastijätusõnumit, kus muuhulgas mainiti, et Walton oli bändi jaoks oma vaimus ja fänni-mentaliteedis asendamatu. «Hüvasti, hüvasti, me armastame sind rohkem kui sõnad suudavad öelda,» kirjutas bänd oma avalduses.

«Bill oli meie jaoks asendamatu jõud ja vaim. Father Time, Rhythm Devil, suurim Grateful Deadi fänn üldse. Üle 1000 sõu ja sellest ei saanud talle siiski küllalt. Talle meeldis see bänd ja meie armastasime teda. Jääme oma armastatud sõpra sügavalt igatsema. Puhka rahus ja puhugu neli tuult sind turvaliselt koju,» lõpetas ansambel avalduse.

Omaette jättis Waltoniga hüvasti ka kantrimuusik John Mayer, kes hetkel Dead & Company'ga Las Vegases residentuuris on.

Mayer kirjutas: «Bill Walton elas elu, mida me ülejäänud võisime loota ainult teisel (või kolmandal) ringil. Ta pööras tähelepanu tõeliselt olulistele asjadele, asjadele, mida me ei peaks silmist kaotama, kuid mis meil sageli siiski ununevad. Üks Billi suuri andeid oli näha elus valgust, millega ta keeldus silmsidet katkestamast.»

«Bill aitas mind oma lahkuse, julgustuse ja sõprusega trepist üles. Teda igatsetakse nii sügavalt, kuid tema lähenemist elule ei unustata kunagi. Ma arvan, et on päris hea nõuanne endale meelde tuletada, et kui ajad lähevad raskeks, siis teeskle lihtsalt, et sa oled Bill Walton ning asjad saavad taas korda,» lõpetas Mayer oma hüvastijätusõnumi. 

Omal moel jättis Waltoniga hüvasti ka ansambel Pearl Jam. Nimelt pühendas Pearl Jam oma laulu «Man Of The Hour» varalahkunud NBA legendile Bill Waltonile. Pearl Jami laulja Eddie Vedder sõnas kontserdil muuhulgas: «Kuradi Bill, me juba igatseme sind.»

Vedder jätkas oma kõne Waltonist, samal ajal kui ekraanile kuvati pildid NBA staarist, kui ta 2023. aastal San Diegos Pearl Jami kontserti väisas. «Me kõik ärkasime eile tohutult kurva uudis peale, et keegi, kellega olime korduvalt kohtunud, kes jättis meile iga kord täiesti kustumatu mulje, on meie seast lahkunud. Ta oli suur mees, tohutu suure südamega,» sõnas Vedder. 

Tagasi üles