KULTUURIS KUUM Maria Faust: ma ei tegele kaabetega – mis üle jääb, lendab kahetsuseta prügikasti

Copy
Orpheuse pilk: Maria Faust räägib, et muusikul peab olema ka psühholoogiline oskus kuulajat suunata. Neil päevil on ta oma bändiga Tartus, kus osaleb Eesti Draamateatri lavastuses «Rahamaa», millele kirjutab originaalmuusika. Esietendus on Tartus 6. juunil.
Orpheuse pilk: Maria Faust räägib, et muusikul peab olema ka psühholoogiline oskus kuulajat suunata. Neil päevil on ta oma bändiga Tartus, kus osaleb Eesti Draamateatri lavastuses «Rahamaa», millele kirjutab originaalmuusika. Esietendus on Tartus 6. juunil. Foto: Sille Annuk

Maria Faustil ilmus uus plaat – tema viieteistkümnes. Praegu loob ta juba muusikat Draamateatri suurlavastusele «Rahamaa» Tartus.

Kopenhaagenis elav Faust ütleb, et pole ammu nii pikalt Eestis olnud. Isegi televiisori on jõudnud siin lahti teha ja näha, et saated on samad, mis 22 aastat tagasi. Revolution will not be televised, nagu laulis klassik.

Kohtume Tartus. Päike paistab, liigagi. Kuna tunneme teineteist, otsustasime sinatada.

Oled nüüd üle nädala Tartus olnud. Mis suhe sul selle linnaga on?

Absoluutselt mitte mingit suhet. Ma ei ole siin just ülearu mänginud ja puuduvad perekondlikud sidemed. Viimasel ajal olen õnneks jälle nagu rohkem sattunud – Jazzkaar aprillis ja nüüd Draamateatri lavastus. Olen üllatunud, kui imearmas see koht on.

Tagasi üles