NÄDALA PLAAT Klassiekskursioon laiatarbepopi muuseumisse

Copy
Boipepperoni ja An-Marleni ühine album «Emotsionaalne elektronmuusika» proovib taaselustada 1990ndate ja 2000ndate alguse reivi- ja tantsumuusikat.
Boipepperoni ja An-Marleni ühine album «Emotsionaalne elektronmuusika» proovib taaselustada 1990ndate ja 2000ndate alguse reivi- ja tantsumuusikat. Foto: Eriti Kurvad Uudised

Tegelikult on tore, kui uue põlvkonna artistid vaatavad tagasi ning proovivad ümber ja üle mõtestada veerand sajandi tagust muusikat, mida neil pole õnnestunud autentselt oma silmaga näha ega kõrvaga kuulda. Boipepperoni ja An-Marleni esimene ühine album «Emotsionaalne elektronmuusika» on mõeldud taaselustama 1990ndate ning 2000ndate alguse reivi ja tantsumuusikat.

Muusiku ja produtsendi Boipepperoni ehk Frederik Mustoneni ja An-Marleni ehk muusik Ingel Marlen Miku koostöö sai alguse Boipepperoni eelmisel sügisel välja antud sooloplaadist, mille singel «Endale» oli samuti koos An-Marleniga salvestatud.

Kumbki artist askeldab pisut eri maastikul, kuid distants nende vahel ei ole teab mis suur ning sümbioosi sünniks on eeldused olemas. Nurgad, kus muusikud on seni tegutsenud, kuuluvad sama hoone ehk isegi sama saali külge ning ei erine kaugeltki nii drastiliselt kui, ütleme, 5Miinuse ja Puuluubi kollaboratsioon.

«Emotsionaalne elektronmuusika» on muidugi puhas eestikeelne popalbum ja pretensioonitu suvine muusika, kuigi mulle on alati natuke segaseks jäänud, kas suvisele ja talvisele muusikale kehtib kuidagi eri standard.

Tagasi üles