Suri Eurovisiooniga kuulsaks saanud popbändi laulja

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Black Lace'i liikmed Alan Barton (vasakul) ja Colin Gibb (paremal) 1985. aastal.
Black Lace'i liikmed Alan Barton (vasakul) ja Colin Gibb (paremal) 1985. aastal. Foto: Wikimedia Commons

1984. aasta pophiti «Agadoo» järgi tuntud ansambli Black Lace üks põhiliikmeid Colin Gibb suri 70-aastaselt. Laulja surmast andis teada tema abikaasa Sue Kelly, kes kirjutas Facebookis: «Me pidime just Hispaaniasse pensioni nautima minema. Ootasin meie uut elu ja nüüd sind enam pole. Nagu me vanasti teineteisele ütlesime, et armastan sind igavesti!»

Colin Gibb teatas plaanist pensionile minna kõigest vähem kui kuu aega tagasi. Tema bändikaaslane Dene Michael ütles sotsiaalmeediaplatvormil X: «Kurb on teatada oma Black Lace'i laulupartneri Colin Gibbi surmast. Puhka rahus, mu sõber. Jumal hoidku sind.»

Gibb ühines Black Lace'iga 1976. aastal ning bänd salvestas oma debüütsingli «Mary Ann» 1979. aastal. See särav laul valiti samal aastal esindama Suurbritanniat Eurovisioonil ning bänd jõudis Iisraelis toimunud lauluvõistlusel seitsmendale kohale.

1981. aastal läks neljaliikmeline bänd laiali ning Colin Gibb ja Alan Barton tegutsesid edasi tandemina. See tõi Black Lace'ile juurde uusi kuulajaid, sest bänd oskas järsku omapäraselt segada eurodiskot ning glämmrokki. Bändi hiilgeaastaid kujundanud Alan Barton suri 1995. aastal Smokiega tuuritades.

Tagasi üles