MEISTER LUSTIB LAVAL Olav Ehala: Buratinoks ma ju ometigi ei sobi

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Uuendatud 5. juuni 2024, 13:50
Copy
Papa Carlo rolli teeb oma muusikalis Olav Ehala ise. Pildil koos Buratinot mängiva Alfons Väljamäega.
Papa Carlo rolli teeb oma muusikalis Olav Ehala ise. Pildil koos Buratinot mängiva Alfons Väljamäega. Foto: Mihkel Maripuu

Ilmselt on iga eestlane, olgu või vilksamisi, näinud Priit Võigemasti Buratinona, Karol Kuntselit Artemonina, Anti Reinthalit Pierrot’na, Maria Annust Malvinana ja kõiki teisi legendaarseid ja põnevaid tegelasi, kes oma huumorimeele ja laulukestega on südamesse pugenud nii väikestele kui ka suurematele.

Ent nüüd tuuakse 6. juunil Viimsi Artiumis lavale hoopis teistmoodi «Buratino», mille jaoks veel viimaseid päevi agaralt proovi tehakse.

Nimelt on lavastaja Tanel Saar otsustanud koostöös Viimsi muusikakooli, Viimsi kunstikooli, noorte Muusikalikooli ja Viimsi Artiumiga lavale tuua Olav Ehala muusikali «Buratino», kuid seda täiesti uut moodi. Ühest küljest on ilmselge eesmärk anda ambitsioonikatele lastele ja noortele võimalus laval särada, kuid teisalt on «Buratino» lugu sedavõrd aktuaalne ning Olav Ehala kirjutatud laulud niivõrd südamlikud ja ajatud, et oleks patt seda mitte mängida. Seda enam, et nõusse on saadud ka helilooja Olav Ehala ise.

Ehkki «Buratinot» on tänaseks päevaks lavastatud päris palju kordi, sealhulgas mängitakse seda praegugi Estonia teatri laval, on Ehala jaoks iga kord siiski eriline.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles