«Tuvikeste» staar piinavast haigusest: ma ei naudi enam elu

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
2022. aastal sai Christina Applegate Hollywood Walk of Fame'i kuldse tähe.
2022. aastal sai Christina Applegate Hollywood Walk of Fame'i kuldse tähe. Foto: REUTERS / Mario Anzuoni / Scanpix

1990ndate komöödiasarjas «Tuvikesed» häbitut peretütart Kellyt kehastanud näitlejal Christina Applegate'il diagnoositi umbes neli aastat tagasi hulgiskleroos ning Applegate on enda sõnul vajunud diagnoosi järel kohutavasse depressiooni. «Ma olen lõksus sellises pimeduses, mida ma pole 20 aastat tundnud,» tunnistas näitleja oma taskuhäälingus.

2021. aastal hulgiskleroosi diagnoosi saanud Applegate lisas, et tema depressioon on läinud sedavõrd sügavaks, et ta otsustas minna teraapiasse, mida ta pole varem teinud, sest kartis seal nutma hakata.

Enda sõnul on Applegate siiani oma haigusega toime tulnud sedasi, et viskab enda üle nalja, et teistel inimestel oleks mugavam tema seltsis olla. Applegate kirjeldas oma depressiooni kui sellist meeleolu, et ta tahaks lihtsalt kõik pikalt saata, nagu kõik oleks läbi. Applegate lisas, et selline tunne tekitab temas hirmu, mistõttu otsustaski ta nüüd abi otsida.

Applegate on varem oma taskuhäälingus öelnud, hulgiskleroos on tema jaoks olnud palju hullem kui varem läbi elatud rinnavähk, mille tõttu tal eemaldati mõlemad rinnad. Hulgiskleroosi tagajärjel on näitleja pidevates valudes. Ühtlasi on ta kirjeldanud, et valud ja konkreetsemalt tema jalgu ründav surin takistavad tal isegi vannituppa minna.

Tagasi üles