Suri sarmikas «Visa hinge» näitleja

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja Tom Bower mängis märulis «Visa hing 2» lennujaamas elavat koristajat Marvinit, kes aitab John McClane'i (Bruce Willis) võitluses terroristide vastu.
Näitleja Tom Bower mängis märulis «Visa hing 2» lennujaamas elavat koristajat Marvinit, kes aitab John McClane'i (Bruce Willis) võitluses terroristide vastu. Foto: Filmikaader

30. mail suri 86-aastaselt Ameerika näitleja Tom Bower, vahendab Entertainment Weekly. Näitleja surmast andis teada tema mänedžer, kuid surma põhjust ei ole täpsustatud. Karjääri jooksul astus Bower üles enam kui sajas filmis ja telesarjas, sealhulgas eestlastegi seas armastatud «Visa hing 2».

Töökas Tom Bower jõudis laiema kuulsuseni tänu telesarjale «The Waltons», kus ta mängis püsivalt alates sarja viiendast hooajast, kuid 1978. aastal kirjutati Bower sarjast välja. Näitleja enda sõnul oli põhjuseks see, et ta soovis rohkem palka. Kõige paremini mäletatakse teda ilmselt Bruce Willisega märulist «Visa hing 2», kus Bower kehastas John McClane'ile appi tõttavat lennujaamas elavat koristajat Marvinit.

Tom Bower Netflixi filmi «We Have a Ghost» esilinastusel Los Angeleses.
Tom Bower Netflixi filmi «We Have a Ghost» esilinastusel Los Angeleses. Foto: Image Press Agency

Ka sel sajandil ei tulnud Boweril filmirollidest puudust. Ta astus üles režissöör Scott Cooperi filmides «Crazy Heart» ja «Out of the Furnace», samuti võis teda näha vesternis «Appaloosa» ning postapokalüptilises draamas «Light of My Life». Ta on kaasa löönud ka paljudes kuulsates sarjades, sealhulgas «Monk» ja «The West Wing».

Märksõnad

Tagasi üles