GALERII Fotografiska Tallinn pidas maha raju sünnipäevapeo. Kes kohale tulid?

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy

Eile tähistas Fotografiska Tallinn oma 5. sünnipäeva ning avas võimsa peo saatel suvise suurnäituse «In Bloom». Muuseumi hämarad näitusekorrused täitusid pööraste peovõngetega, meelekasteks Mutant Disco ja Haigla ning Röövel Ööbiku ja Vana live’d. Vaata galeriid võimsast peost!

5. sünnipäeva puhul õide puhkenud Fotografiska lõi uksed valla ekspositsioonile, mis koondab 17 rahvusvahelise kunstniku teoseid – lummav ja ääretult mahlakas näitus „In Bloom” esitleb eri fotograafide tõlgendust looduse suhtest inimesega, ühendades foto- ja videokunsti, installatsioonid ja skulptuuri.

Nimekate rahvusvaheliste kunstnike seas on esindatud näiteks Helene Schmitz (SWE), Cig Harvey (UK), Inka & Niclas (SWE) ja David Ụzọchukwu, aga ka Eesti kunstnik Heikki Leis. Koos on nad loonud kontseptuaalse käsitluse elu ja surma tsüklist, maailma õitsengust ja hävingust, meelelistest kogemustest ja kaudsetest narratiividest ning tunnetest või nende puudulikkusest tänapäeva maailmas.

Näitus «In Bloom» jääb Fotografiskas avatuks 27. oktoobrini. Lisaks sellele on Fotografiskas võimalik veel tutvuda ka Jaapani kaasaegse fotopoeedi Rinko Kawauchi näitusega «Kauge kumav täht siramas su käes», Wang Cheni meeliülendava videoinstallatsiooniga «Killustunud naudingud» ning Kary H. Laschi glamuuriküllase fotonäitusega «Kuldajastu».

Tagasi üles