USKUMATU TRIUMF 98-aastane näitleja tegi teleauhindade jagamisel ajalugu (1)

Copy
98-aastane näitleja Dick Van Dyke
98-aastane näitleja Dick Van Dyke Foto: Rodin Eckenroth / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Scanpix

Laupäeval jagati 2024. aasta Daytime Emmy's auhindu, millega tunnustatakse parimaid päevasel ajal jooksvaid teleseriaale. Tänavune auhinnatseremoonia läheb ajalukku aga sellega, et 98-aastane Dick Van Dyke tegi ajalugu, vahendab The Hollywood Reporter. 

Nimelt sai 98-aastasest näitlejast tänu oma külalisesinemisele eest seriaalis «Days of Our Lives» vanim päevase teleauhindade trofee võitja. 

Dick Van Dyke, kes alustas oma karjääri mehelahutajana raadios ja televisioonis, sai 1960. aastal roli lavastuses «Bye Bye Birdie», mis tõi näitlejale Tony auhinna parima peaosatäitja rolli eest muusikalis. See edu tagas, et Van Dyke'st sai tuntud nimi ning õige pea mängis ta juba muusikalifilmides, tema tuntuimaks rolliks kahtlemata 1964. aasta muusikalifilm «Mary Poppins», kus Van Dyke kehastas Berti, Julie Andrewsi kehastatud Mary Poppinsi parimat sõpra. 

51. Daytime Emmy's kõige edukamaks seriaaliks oli «General Hospital», mis viis koju auhinnad parima režii, parima stsenaariumi, parima kõrvalosa (Robert Gossett) ja parima draamasarja eest.

«The Kelly Clarkson Show» pälvis kolm auhinda, sealhulgas parima päevase jutusaate eest.

Elutööauhinna pälvisid Melody Thomas Scott ja abikaasa Edward J. Scott. Teise elutöö auhinna pälvis avalik-õigusliku televisiooni saatejuht ja kokaraamatute autor Lidia Bastianich. 

Oma esimesed Daytime Emmy'd võitsid ka Dwyane Wade, Robert Downey Jr ja Buddy Valastro.

Tagasi üles