INVESTEERING VÕI RÖÖV? Taylor Swifti piletid on järelturul müügil keskmise kastiratta hinnaga (3)

Copy
Taylor Swift esines The Eras Touri ajal 9. mail Pariisi La Defense Arenal.
Taylor Swift esines The Eras Touri ajal 9. mail Pariisi La Defense Arenal. Foto: VICTOR AUBRY / SIPA

Taylor Swifti fännid on nördinud, sest staari kontserdipiletid on järelturule jõudnud meeletu hinnaga, vahendab Independent. 

Selleks, et soetada Taylor Swifti monumentaalsele Era's Touri Ühendkuningriigi kontserdile pilet, peavad mõned fännid järelturul välja käima suisa 4200 naela ehk ligi 5000 eurot. Eestis saab samas hinnaklassis endale soetada premium-klassi kastiratta, mille hinnad algavad samuti umbes 4700 eurost. 

Nimelt on enneolematu nõudlus loonud olukorra, kus omakasupüüdlikel edasimüüjatel on võimalik sellist hinda küsida, sest on inimesi, kes on valmis sellist hinda maksma. 

Piletite müügiartiklina tuuakse välja, et piletid pakuvad selget vaadet kontserdile, vaatamata sellele, et tegemist on tavaliste põrandatsooni piletitega, mis ei taga lava lähedal asuvat kohta. Selleks, et kindlustada parim koht lava ees, on fännide sõnul ainus võimalus paar päeva varem areeni ees telkima asuda, et esimeste seas saali pääseda. 

Istekohapileteid pakutakse samal ajal umbes 1200 naela ehk 1400 euro eest.

Populaarse piletimüügiplatvormi Viagogo esindaja sõnul ei sätesta nemad hindu ning inimesed, kes oma pileteid müüa soovivad, määravad hinna lähtuvalt sellest, mida nad peavad õiglaseks. The Independentile antud kommentaaris rõhutas pressiesindaja, et müüjad määravad oma hinna, enamasti nõudlusest lähtudes, ja fännid valivad nende eelarvele vastava pileti.

Tagasi üles