Nunnad hoos Uues skandaalses lavastuses näeb elusuuruses lesbiseksi stseeni (4)

Kultuuritoimetus
Copy
Foto Holzingeri varasemast lavastusest "Kranetude".
Foto Holzingeri varasemast lavastusest "Kranetude". Foto: Foto: Annette Riedl / dpa / Scanpix

10. juunil esietendub Viinis skandaalse Austria koreograafi Florentina Holzingeri esimene ooper «Sancta». Paul Hindemithi ooperil põhinevas lavastuses saab näha 17 tantsijat, rulluisutavaid nunnasid, 24-hingelist koori, metal-bändi, mustkunstnikku ja lesbiseksi, vahendab The Guardian. Holzinger külastas Eestit 2019. aastal festivalil SAAL Biennaal.

Ahastavad karjed, mõõganeelamine, postitants ja jaapani sidumiskunst – austria koreograaf Florentina Holzinger on tuntud selle poolest, et temaga töötades peab taluma rohkem valu, kui harjunud ollakse. Uues lavastuses pannakse proovile aga häälepaelad – trupp püüab tabada kõrgeimat nooti «Kyrie Eleisonis», mis on esimesena lauldav palve katolikul missal.

Publik on teadlik, mida 38 aastat välja müüdud lavastustest oodata. Tantsijad on alati naised, peaaegu täiesti riieteta ja lavapõrand saab etenduse ajal kaetud limaste kehavedelikega. Koreograaf ütleb, et ta ambitsioon on lavastada lisaks tantsijate kehadele ka nende sisemusi. Ta seletab: «Minu jaoks ei ole hea tantsutehnika see, kui keegi sooritab täiusliku pöiasirutuse, vaid see, kui ta urineerib käsu peale.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles