HÄDAD KEILA UUE LAULULAVAGA Lauljad ei mahtunud äragi ja meeshääli polnud kosta (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Foto laulupeolt
Foto laulupeolt Foto: Ülo Eero

Pühapäeval 9. juunil avati Keila uus lauluväljak, vahendab ERR. Lauljaid ja tantsijaid osales peol 7500, ütleb Keila abilinnapea Inge Angerjas. 

Harjumaa laulupäeva korraldaja Heli Sepa sõnul oli sündmuse eesmärk just kõige väiksemate lauljateni jõudmine. Kuna suurele laulupeole ei pääse kõik, on eriti oluline, et igaüks saaks mingisugusegi laulupeo kogemuse. Sepa sõnul sai suurimaks probleemiks ruumi puudus. Isegi lisalava ei aidanud probleemi täielikult lahendada.

Foto laulupeolt
Foto laulupeolt Foto: Ülo Eero

Sepp ütleb, et laululava on hea kõlaga. Samas dirigendi perspektiivist oleks oluline tagasein, mis aitaks kooril paremini publikuni kosta. Laulupeol oli meeshääli vähe kosta. Jõelähtme segakoori laulja Matis Männik lisas, et ees pool lauldes on olukord hea, kuid taha poole jäädes ei kuule eeslauljaid ega näe dirigenti.

Foto laulupeolt
Foto laulupeolt Foto: Valdur Vacht

Kohal oli ka Keilast pärit Nublu, kelle sõnutsi oli üritus suurepärane, nii noored kui vanad olid imelised. Esimest korda esines ka Loksa tantsuansambel Kerrukad, kellel veel paar kuud tagasi ei olnud ei rahvariideid ega piisavalt tantsijaid. Kerrukad sihivad aga Keilast kaugemale ning soovivad esineda järgmisel aastal toimuval üldtantsupeol.

Tagasi üles