KULTUURIS KUUM Tänavune muusikasuvi pole sugugi nii hädine ja sisutühi kui räägitakse

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Uuendatud 18. juuni 2024, 12:19
Copy
Mmm, whatcha say? Popstaar Jason Derulo, kes on end maailma popmuusikas kehtestanud kui tantsuhittide (ja tantsimise) kuningas, on 20. juulil Riias toimuva Positivus Festivali peaesineja. 
Mmm, whatcha say? Popstaar Jason Derulo, kes on end maailma popmuusikas kehtestanud kui tantsuhittide (ja tantsimise) kuningas, on 20. juulil Riias toimuva Positivus Festivali peaesineja. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/Scanpix

Kuigi suvi algab ametlikult alles 20. juunil, on tänavune kontserdi- ja festivalisuvi Eestis juba kõva avapaugu saanud ning ähvardab ainult veel rajumaks minna. Ja kui mitte tingimata rajumaks ja kärtsuvamaks, siis meelelahutuslikumaks, põnevamaks ja muusikalisemaks kahtlemata.

Ehkki sel aastal on eriliselt palju räägitud sellest, et ühtki suurt suvekontserti Tallinnas ei toimu ning tegelikult pole Eestis üldse häid kontserdipaiku, mis suudaks nõudlusele vastu tulla ja maailmaklassi muusikute seatud standarditele vastata, näitab piletimüügisaitide lai valik, et tasa tehakse seda väiksemate kontsertidega, mille valik võtab silme eest suisa kirjuks.

See tähendab, et tänavune Eesti suvi on muusikaüritustest küllastunud ning on mitu nädalavahetust, kus on valida isegi mitme ürituse, festivali ja kontserdi vahel, üks suurem ja ägedam kui teine.

Muidugi, mõneti on nii muusikasõbral kui ka kontserdikorraldajal õigus: ühtki sedavõrd mastaapset kontserti, kui möödunud suvel olid The Weeknd ja Depeche Mode, tänavu tõesti ei ole. Kui ehk 10 000 muusikafänni kokku toonud Sting või suve lõpus Tallinna lauluväljaku vallutav Armin Van Buuren välja arvata, legendaarsest Õllesummerist rääkimata. Ehkki viimane meelitab publikut ennekõike sümbioosiga nostalgiast ja artistidest, kes seda nostalgiat eriti oskuslikult kultiveerivad.

Siiski ei saa ei kontserdi- ega festivalisuve pidada hädiseks või tühjaks ning midagi meelepärast peaks leidma igaüks, kes vähegi muusikast huvitatud on ja ühe või mitu väiksemat või suuremat käiku ette on valmis võtma, sest ei maksa unustada, et ka Tallinnast vaid kahetunnise laevasõidu kaugusel ning Tartust kolmetunnise autosõidu kaugusel asuvad linnad, mis samuti sel suvel suurartiste võõrustavad.

Tagasi üles