JÜRI NAEL Eestisse tuleb etenduskunsti grand old lady

Copy
Fotol on Jüri Nael rääkimas CPPM õppekavast saates "Mis uudist?" 2024. aasta aprillis.
Fotol on Jüri Nael rääkimas CPPM õppekavast saates "Mis uudist?" 2024. aasta aprillis. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

«Marina Abramović ei vaja just pikemat sissejuhatust,» sõnab rahvusvahelise kaasaegse etenduskunsti õppekava juhtiv professor ja koordinaator Jüri Nael. Sellest, mis maailmastaare siia kokku toob, räägib lähemalt nende külla kutsuja.

Juuli alguseni saab kandideerida rahvusvahelisele kaasaegse etenduskunsti õppekavale. CPPM ehk Contemporary Physical Performance Making on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rahvusvaheline magistriõppekava. Kogu kursus toimub lühikeste ent intensiivsete töötubade vormis, mida viivad läbi oma ala professionaalid üle maailma. Juhtiv õppejõud Jüri Nael ütleb, et kursus on erakordne võimalus pühenduda kaks aastat enda loomingule. Nende aastate jooksul avastavad õpilased oma loomingulise maailma ja keele.

Praegu on käimas kandideerimine kursusele, mis alustab tööd 2025. aasta alguses. See kord alustab tööd kolmas lend CPPM kursusel. Mõnes mõttes võib sinna hulka lugeda ka eestikeelset füüsilise teatri kursust, mis lõpetas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia aastal 2018 ja kuhu kuulusid sellised nimed nagu Tanel Saar, Kersti Heinloo ning Raho Aadla. Kui nende kursus sisse arvestada, oleks tegemist neljanda lennuga.

Tagasi üles