Mis toimub Tony Bennetti varaga? Laulja tütred kaebasid pere äriasju ajava venna kohtusse

Kultuuritoimetus
Uuendatud 17. juuni 2024, 10:38
Copy
Pärast armastatud Tony Bennetti surma 2023. aasta juulis vastutab tema varade eest poeg Danny Bennett, kuid nüüd usuvad Danny kaks õde, et mees lõikab pere äriasjade ajamisest lubamatult kasu.
Pärast armastatud Tony Bennetti surma 2023. aasta juulis vastutab tema varade eest poeg Danny Bennett, kuid nüüd usuvad Danny kaks õde, et mees lõikab pere äriasjade ajamisest lubamatult kasu. Foto: MPI04 / Capital Pictures / Scanpix

Eelmisel aastal 96-aastaselt surnud laulja Tony Bennetti tütred Antonia ja Johanna Bennett on otsustanud ühiselt kohtusse kaevata oma venna Danny Bennetti, kes oli tipplauljast isa mänedžer ning sai pärast Tony surma tema pärandi haldajaks. Õed leiavad, et Danny Bennetti tegevuse ümber laiutab praegu tume vari, vahendab The Guardian.

Kolmapäeval New Yorgis esitatud hagi järgi ei ole Danny Bennett sel aastal raamatupidamises põhjalikult arvestanud kogu tulu, mis teeniti Tony Bennetti muusikakataloogi ning tema kuvandi õiguste müügiga ettevõttele Iconoclast. Lihtsalt öeldes, õed usuvad, et Danny Bennett otsustas osa rahast salaja enda tasku panna.

Olivier Chastanile kuuluv ettevõte Iconoclast omandas õigused Bennetti brändile ning tema muusikale sellel aastal avalikustamata summa eest, kuid usutakse, et tehingu väärtus ulatus 50 miljoni dollarini.

Danny Bennett väitis müügi järel, et juba on sõlmitud lepingud, mille kohaselt avatakse New Yorgis Tony Bennetti teemaline restoran ning oodata võib Tony Bennetti luksuslikke käekellasid firmalt Bulova. Hagis väidavad õed, et isegi pärast mitut päringut ei ole nad teada saanud, milline osa Bennetti muusikavarast ning muust varast müüki läks ja mis mitte.

Hagis väidetakse lisaks, et Danny Bennett lõikas isiklikku kasu endale ja oma ettevõttele tehingutest, sealhulgas mälestusesemete müügist, mis tehti Tony Bennetti, perekonna usaldusfondi ja Benedetto Arts LLC nimel. Hagi nõuab, et Danny Bennett esitaks selguse saamiseks kviitungid, väljamaksete andmed, kulutused ja maksudeklaratsioonid.

«Kuigi Danny ja tema nõustajad on esitanud killustatud teavet ja andnud mõned dokumendid hagejate nõustajatele, tekitab esitatud teave rohkem küsimusi kui vastuseid ega paku midagi, mis ligilähedaseltki kajastaks Tony varasid ja rahalist seisu,» seisab kohtudokumentides.

Tony Bennett, kes oli legendaarne klassikaliste Ameerika laulude tõlgendaja ja lõi uusi laule nagu «I Left My Heart in San Francisco», suri eelmise aasta juulis 96-aastasena. Kindlat surmapõhjust ei teata, kuid Bennettil diagnoositi 2016. aastal Alzheimeri tõbi.

Bennett andis välja üle 70 albumi ning pälvis karjääri jooksul 19 Grammy auhinda.

Märksõnad

Tagasi üles