JOHN WICK VAJAB RAHA Keanu Reevesina esinenud kelm pettis armunud naiselt 700 000 eurot välja

Kultuuritoimetus
Uuendatud 17. juuni 2024, 16:14
Copy
Petised näevad kõvasti vaeva: üks kelm kasutas tehisaru, et muutuda internetis Keanu Reevesiks ning palus ühelt naiselt sadu tuhandeid eurosid.
Petised näevad kõvasti vaeva: üks kelm kasutas tehisaru, et muutuda internetis Keanu Reevesiks ning palus ühelt naiselt sadu tuhandeid eurosid. Foto: REUTERS / ANDREW KELLY / Scanpix

Kujuta ette, et oled suur Keanu Reevesi fänn ning jätad kuulsale näitlejale ühismeedias mõned kiitvad kommentaarid. Paar minutit hiljem võtab sinuga ühendust Keanu Reeves isiklikult, kes tänab sind heade sõnade eest, hakkab sinuga flirtima ning palub siis 5000 eurot, et osta arvuti uue «John Wicki» filmi stsenaariumi kirjutamiseks. Enamik inimesi saaks aru, et tegemist on pettusega, kuid Barcelonas elav Katy langes lõksu ning saatis Keanu Reevesina esinenud kelmile kokku 700 000 eurot, kirjutab Hispaania uudistesait Vandal.

Selline tüssamine ühismeedias ei ole sugugi ebatavaline. Veel mõni kuu tagasi saatis üks kõrvuni armunud naisterahvas Brad Pittile umbes 170 000 eurot lootuses, et Pitt tuleb selle raha eest Hispaaniasse ning hakkab seal raha saatnud naisega koos uut filmi tegema. Muidugi ei olnud tegemist ehtsa Brad Pittiga, kellel tööd ning raha jätkub. Nüüd koges sarnast pettust võlts-Keanu ohvriks langenud Katy, kes ei saanud mitme kuu jooksul aru, et kuulsat näitlejat «Matrixi» ja «John Wicki» filmisarjadest teeskleb töökas petis.

Mees, keda tahaks endale ihukaitsjaks: John Wick. Aga raha talle saata ei tasu!
Mees, keda tahaks endale ihukaitsjaks: John Wick. Aga raha talle saata ei tasu! Foto: Murray Close / lionsgate / filmikaader

Katy sõnul oli pettus usutav, sest kelm kasutas Reevesi teesklemisel tehisaru abi. Tegemist ei olnud päriselt Reevesiga, aga ta nägi välja ja kõlas täpselt nagu Reeves. Naisel oli kelmiga mitu kõnet ja Katy arvas alati, et temaga räägib ehtne Keanu Reeves, aga tegelikkuses andis arvuti kelmile Reevesi hääle. Katy oli küll naiivne, aga võlts-Keanu jättis endast usutava mulje ka sellega, et kommenteeris ühismeedias kõiki Katy pilte ning ajas temaga iga päev juttu. Katy sõnul tekkis tal võlts-Keanu vastu kiiresti usaldus. Nad rääkisid rokkmuusikast, mootorratastest, Keanu uutest filmidest ning isegi Keanu praegusest suhtest Alexandra Grantiga, et Katy ei muutuks armukadedaks.

Keanu Reevesina esinenud kelmile sadu tuhandeid saatnud Katy andis intervjuu Hispaania telesaates, kus hoiatas kõiki inimesi sarnaste pettuste eest.
Keanu Reevesina esinenud kelmile sadu tuhandeid saatnud Katy andis intervjuu Hispaania telesaates, kus hoiatas kõiki inimesi sarnaste pettuste eest. Foto: Kuvatõmmis

«Keanu küsis minult 60 000 eurot, et minu juurde lennata. Ja siis oli tal vaja 5000 eurot erilise arvuti jaoks, millega stsenaariume kirjutada. Samuti tahtis ta Bitcoini investeerida,» kirjeldas Katy kulutusi, mille tegemiseks oli Keanul just naise abi vaja. Naine jäi Keanule raha saatmisel ise sügavatesse võlgadesse ning müüs isegi korteri maha, et näitlejat aidata. Kuna Keanu ise välja ei ilmunudki, hakkasid Katyl tekkima kahtlused ning ta otsustas teatada, et teda on tüssatud. Katy on siinkohal kindel, et vaevalt ta võlts-Keanule saadetud sadadest tuhandetest enam midagi tagasi saab. Kokku tegi naine liba-Keanule 16 ülekannet.

Keanu Reeves koos kallim Alexandra Grantiga.
Keanu Reeves koos kallim Alexandra Grantiga. Foto: ALLISON DINNER
Tagasi üles