Indiviid ühiskonna vastu Tartus näeb maailmatasemel teatrit

Kultuuritoimetus
Copy
Foto maailmas tuuritanud lavastusest "Fun fact". Pildil on (vasakult) Juhan Ulfsak, Mart Kangro, Katarina Stegnar ja Eero Epner.
Foto maailmas tuuritanud lavastusest "Fun fact". Pildil on (vasakult) Juhan Ulfsak, Mart Kangro, Katarina Stegnar ja Eero Epner. Foto: Pressifoto

Teatrifestival Draama avalikustas programmi. Festival toimub sel aastal 1.–8. septembrini Tartus ning programmi on kokku pannud festivali loomenõukogu liikmed Hedi-Liis Toome, Liisi Aibel, Karin Allik ja Meelis Oidsalu.

Festivali juht ja kuraator Hedi-Liis Toome ütles: «Draama programm on sel aastal veidi väiksemamahulisem kui eelmistel aastatel, kuid peegeldab jätkuvalt Eesti teatri mitmekesisust. Mitmeid lavastusi ühendava teemana võib välja tuua indiviidi ja süsteemi vastasseisu. See ei tähendab ilmtingimata poliitilist lavastust, vaid teemaga tegelemist erinevate nurkade alt.

Silma paistab kindlasti Juhan Ulfsaki osalusel tehtud lavastuste rohkus. Kuna tegemist on Euroopa kultuuripealinna aastaga, on hea meel, et kavas on ka kaks rahvusvahelist koostöölavastust – üks sloveenlastega («Fun Fact») ja teine ukrainlastega («(elu) sunnitud valikud»).»

Tagasi üles