JAHMATAV Haigusega võitlev kirjanik andis ühismeedias teada iseenda surmast

Kultuuritoimetus
Uuendatud 23. juuni 2024, 10:24
Copy
Kliiniline psühholoog Sarah Mandel on enda võitlusest vähiga kirjutanud kiidetud raamatu «Little Earthquakes».
Kliiniline psühholoog Sarah Mandel on enda võitlusest vähiga kirjutanud kiidetud raamatu «Little Earthquakes». Foto: Rachel Forman

Esimesel juunil ilmus ühismeediaplatvormile TikTok emotsionaalne video psühholoogilt ja kirjanikult Sarah Mandelilt, mida on praeguseks vaadatud peaaegu miljoneid kordi. «Kui sa neid sõnu praegu loed, olen ma surnud,» teatab video. Aastaid vähiga võidelnud Mandel suri samal päeval.

Surma eel palus Sarah Mandel video loomisel abi, sest tema tervis oli muutunud nii kehvaks. Videos ütles autor: «Veel aasta tagasi ei oleks ma mingil juhul ette kujutanud, et tahan oma surmast teada anda ühismeedia vahendusel.» Kuid tema meelt muutis positiivne tagasiside, mida ta TikTokis oma elu viimasel aastal inimestelt sai. Seetõttu otsustas ta ühismeedias ka vahetult enne surma jälgijatele teada anda, et on liikunud teise ilma.

Oma viimases videos jättis Mandel hüvasti oma kahe tütrega, 10-aastase Sophie ja 6-aastase Sienaga. «Ma armastan teid ja olen teie üle uhke,» ütles ta. 

@sarahmandelauthor Our dear Sarah died peacefully in her sleep last night. She was thankfully very calm and comfortable in her final restful days. As throughout her life, she spent her final night surrounded by love. She was cuddled up with her girls, Siena and Sophie, just hours before she died. From end to end Sarah’s life was a work of art - a masterpiece - and her beauty, warmth, and kindness will live on in our memories, especially in our hearts, and also through her paintings, songs, and writing. She brought joy, a sparkle, and a love of life, to every day and lived life with endless passion and hope. Thank you for the love and support you all have provided. I know she felt it all, and loved you all very deeply. #littleearthqaukesmemoir ♬ Intimate Compassion - Instrumental Worship and Prayer

Mandeli hüvastijätuvideo koosneb piltidest ja väikestest videolõikudest, mis kujutavad väikeseid hetki naise lühikeseks osutunud elus, nagu näiteks küünla ära puhumine tema 42. sünnipäeval, perega koos tantsimine ning oma värskelt ilmunud raamatu karbist välja võtmine. Mandeli abikaasa Derek Rodenhausen kinnitas, et Mandel suri video postitamise päeval oma kodus Manhattanil. 

Võitluse rinnavähiga kaotanud Mandel on enda kogemustest kirjutanud raamatu «Little Earthquakes». Mandel oli kliiniline psühholoog, kellel tekkis rinnavähi kahtlus siis, kui ta kandis oma teist last ning läks emaduspuhkusele. Järsku tundis ta midagi rinnas ning läks arsti juurde, kus tal tuvastati neljanda astme rinnavähk.

Märksõnad

Tagasi üles