KULTUURIS KUUM Anita Kremm muutis internetist ostetud seksnuku kunstiprojektiks

Copy
Vahetult enne Eesti Kunstiakadeemia magistrikraadi lõpuaktusele põrutamist käis kunstnik Anita Kremm saates «Kultuuris kuum» ja rääkis oma rabavast kunstiprojektiks.
Vahetult enne Eesti Kunstiakadeemia magistrikraadi lõpuaktusele põrutamist käis kunstnik Anita Kremm saates «Kultuuris kuum» ja rääkis oma rabavast kunstiprojektiks. Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» on külas kunstnik Anita Kremm, kes juhtumisi kõigest paar tundi pärast salvestust tõttas oma Eesti Kunstiakadeemia magistrikraadi lõpuaktusele. Palju õnne! Saates tuleb juttu tema mitu aastat arenenud äärmiselt põnevast kunstiprojektist «Mina / Tema», mis avab läbi performance'i, fotode ja videoinstallatsioonide kehatajuga ja inimhoolega seotud küsimusi.

Anita Kremm tõi oma loomingusse internetist ostetud seksnuku, kellega tal tekkis sügav kehaline ja emotsionaalne side.
Anita Kremm tõi oma loomingusse internetist ostetud seksnuku, kellega tal tekkis sügav kehaline ja emotsionaalne side. Foto: Pressifoto

Tema kunstiprojekt leidis kuju ühe väikest kasvu seksnuku kaudu, mille Kremm ostis internetist ja kellega Kremmil tekkis sügav side. Saates tuleb lähemalt juttu kehalisest kogemusest, kehade kujutamisest reklaamis ja kunstis, Kremmi enda sirgumisest kunstnikuks ning sellest, kuidas olla kunstnikuna haavatav. Kremmiga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Tagasi üles