TASUTA SUVEPIDU Tartu asendab autotee staaride paraadiga (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 27. juuni 2024, 13:41
Copy
Mullu tõi Tartu linnapäeva galakontsert Autovabaduse puiesteele tuhandeid inimesi. Tartu 2024 suvepeo lava asub samas kohas.
Mullu tõi Tartu linnapäeva galakontsert Autovabaduse puiesteele tuhandeid inimesi. Tartu 2024 suvepeo lava asub samas kohas. Foto: Maanus Kullamaa

Kultuuripealinna tasuta suvepidu toimub 3. augustil Tartus Autovabaduse puiestee suurel laval ning kannab pealkirjaga «Ellujäämise kunstid ristteel». Üles astuvad tuntud eesti artistid, kes jutustavad meelelahutuslikus võtmes loo Tartu ellujäämisest. Õhtu lõpetab end maailma veidramaks bändiks nimetav Winny Puhh.

Tartu 2024 suvepeo lavastaja Tanel Jonase sõnul on lavastuse juhtmotiiv ehk «risttee» olnud läbi aegade tähendusrikas ja väega koht. «Kui mõelda Tartu ja Eesti ajaloole, tundub mulle lausa ilmvõimatu, et väike eesti rahvas ja Tartu on traditsioonide, kultuuride ja keeruliste ajaloosündmuste ristteel ellu jäänud. Sealjuures on Tartu end ületanud ning arenenud jõulise visiooniga kultuurimõtte kandjaks – 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks,» avas Jonas kontsertlavastuse pealkirja.

Tagasi üles