Trump ja Beyoncé mõjutavad kantrit. Mida arvavad Eesti pärimusmuusikud?

Uuendatud 2. juuli 2024, 09:32
Copy
Merd oma südames kandev. «Pille oleme mänginud nii avamerel kui ka tiigi peal asunud laval. Vesi on oluline,» räägib Marko Matvei (paremal). Vasakul kamraad Anto Siimson.
Merd oma südames kandev. «Pille oleme mänginud nii avamerel kui ka tiigi peal asunud laval. Vesi on oluline,» räägib Marko Matvei (paremal). Vasakul kamraad Anto Siimson. Foto: Pressifoto

Briti ajaleht The Times avaldas juunis artikli sellest, kuidas poliitika Ameerikas kantri­muusikat lõhestab. «Laval me poliit­loosungeid ei skandeeri, kuid päris apoliitilised ka pole,» kommenteerib Eesti pärimus­muusika­duo Väliharf.

Taylor Swift soovib kantrist eemalduda, Beyoncé tõttu on kauboikaabud aga jälle moes: Beyoncé andis tänavu välja plaadi «Cowboy Carter» ja läks esimese mustanahalise lauljana kantritabelis esikohale. Kantrit kuulati voogedastuses 2023. aastal ligi 24 protsenti rohkem kui 2022. aastal.

«Nashville’i Music Row’ baarides mängivad bändid juba kell 10 hommikul ja rahvas tantsib,» rääkis tänavu seal käinud kantrilaulja Triin Niitoja Vikerraadios.

Vürtsikad kanatiivad

Times külastas Kentuckys festivali Rock the Country. 25-aastane kantrilaulja Adcock siunas publiku ees Joe Bidenit. «Novembris saame uue presidendi,» lubas ta. Festivalil esinesid Donald Trumpi pooldav Kid Rock ja seksuaalse vägivalla süüdistustega räppar Nelly.

Tagasi üles