Eesti Kontserdi suvekontserdid toovad kauni muusika Tallinna ilusamatesse saalidesse

Kultuuritoimetus
Copy
Neljapäeva õhtul kell 19 saab Kadrioru lossis kuulata kontserti «Neli akvarelli», kus mängivad viiuldaja Triin Ruubel  (fotol) ja pianist Kärt Ruubel
Neljapäeva õhtul kell 19 saab Kadrioru lossis kuulata kontserti «Neli akvarelli», kus mängivad viiuldaja Triin Ruubel (fotol) ja pianist Kärt Ruubel Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Täna alustab Eesti Kontserdi suvekontsertide hooaeg. Suvekuude jooksul jõuab kaunis muusika kontserdisarjadega «Suveklassika Kadriorus» ja «Suveklassika Nigulistes» Kadrioru lossi ja Niguliste muuseumi ajaloolistesse saalidesse.

Suvekontsertide hooaja avab täna kell 20 Niguliste muuseumis toimuv kontsert, kus musitseerivad organist Kadri Toomoja ja viiuldaja Robert Traksmann. Kavas on Ester Mägi sooloteosed orelile, Johann Sebastian Bachi partiita sooloviiulile ning mõlema helilooja teosed duole. Kontserdil mängitakse mõlemal Niguliste orelil. Äsja renoveeritud Niguliste kirik on Tallinna vanalinna tõeline pärl.

Neljapäeva õhtul kell 19 saab Kadrioru lossis kuulata kontserti «Neli akvarelli», kus mängivad viiuldaja Triin Ruubel ja pianist Kärt Ruubel. Mõlemad kaksikõed on kirglikud kammermuusikud, kes pööravad tähelepanu lisaks akadeemise repertuaari nüansseeritud esitustele ka kaasaegsete autorite ja oma loominguliste partnerite loomingu esitamisele. Kontserdi kavas on õhtu nimiteos ehk Tor Aulini «Neli akvarelli», lisaks Edvard Griegi, Ludwig van Beethoveni, Jean Sibeliuse, Tõnu Kõrvitsa ja Heino Elleri helilooming.

Tagasi üles