PUNK ÜHENDAB Ameerika pungipioneerid kogusid bändikaaslase vähiraviks uskumatu summa

Kultuuritoimetus
Copy
Sick of It All ja laulja Lou Koller 2022. aastal Londonis.
Sick of It All ja laulja Lou Koller 2022. aastal Londonis. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/MAR/Scanpix

Hardcore punk ansambli Sick Of It All laulja Lou Koller andis hiljuti sotsiaalmeedias teada, et arstid avastasid tema söögitorust vähkkasvaja ning seetõttu on ansambel sunnitud tühistama oma Euroopa turnee, vahendab Louder. Pungipioneerid ei jätnud aga sõpra ja bändikaaslast hätta ning otsustasid organiseerida korjanduse, tagamaks, et nende bändikaaslane vajaliku ravi saab. 

Ameerika tervishoiusüsteemis läheks vähkkasvaja opereerimine maksma hingehinda, esialgsete arvutuste kohaselt minimaalselt 100 000 dollarit, mille lisandub järelravi, mistõttu seadsid Kolleri bändikaaslased üles GoFundMe kampaania, et toetada oma bändikaaslast raskel ajal ning teha kindlaks, et ta saaks parima võimaliku arstiabi ja võimaluse musitseerimist esimesel võimalusel jätkata. 

«Nagu teate, on tuuritamine päästerõngas bändile, kes on sellest kõigest haige,» kirjutas laulja vend ja ansambli kitarrist Pete Koller abipalves, viidates sellega nii bändi nimele, aga ka žanri ühiskonnakriitilisele hoiakule laiemalt. Viidates Sick Of It All laulule «Good Lookin' Out» lõpetas Pete Koller avalduse sõnadega: «Head sõbrad on alati kohal».

Põhjuseks, miks bänd raha sel moel raha kogub, tuuakse ansambli Instagrami lehel välja, et kahjuks ei kata Lou Kolleri tervisekindlustus kõike ning omast taskust tuleb katta ka mõningad kõige elementaarsemad ravivahendid. «Meditsiinimaailm võib olla nii kalk ja julm – see on täiesti vastupidine sellele, mida Hippokratese vanne tähendab,» lisab ansambel postituses.

Korjandus, millega loodeti pisutki leevendada Lou Kolleri olukorda, kogus aga kahe esimese ööpäevaga ligi 200 000 dollarit. Suurimate annetajate hulka kuulusid teised punkskeene suurnimed, sealhulgas ansamblid AFI, Rancid ja Dropkick Murphys.

Tagasi üles