ROKKI JA ROLLI Glämmroki pahad poisid naasevad Eestisse

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Промо

Täpselt 21 kuud pärast oma esimest Tallinna kontserti on suure nõudluse tõttu tagasi eestis fenomenaalne trio Palaye Royale! 3. detsembril 2024 astuvad nad taas üles Helitehases ning kahtlemata tuleb see sõu sama vägev kui eelmine – kui mitte veelgi vägevam. Lisaks Palaye Royalele astuvad lavale Ameerika Ühendriikidest pärit ansambel I See Stars ja laulja Huddy.

Palaye Royale muusikat, mida on striimitud üle miljardi korra, võib kirjeldada kui segu brit-popist, glämmrockist ja art-pungist. Aga nende karjääri algus ei olnud kindlasti lihtsate killast.

Las Vegases sündinud vennad Remington Leith (vokaalid), Sebastian Danzig (kitarr) ja Emerson Barrett (trummid) jõudsid murdeealistena Los Angelesi ning murdsid läbi halastamatu «inglite linna» rokiskeene. Sellesse perioodi jäi ka autos elamise aeg, kuid õige pea olid nad juba kontsertide peaesinejad ning tuuritasid selliste maailmanimedega nagu Yungblud. On vähe bände, kes oleksid suutnud noorema põlvkonna südameid sedavõrd vallutada, kui seda on suutnud just nemad.

Trio viies täispikk album «Death or Glory», mis annab nime ka sügistalvisele maailmaturneele, tuleb välja augusti lõpus. Esimene singel «Showbiz» on juba väljas ning selle rütmides on kuulda vihjeid nii klassikalisele Red Hot Chili Peppersile («Californication») kui ka Lady Gaga «Paparazzile» – mõlemad sobivad ideaalselt ka loo sügavama mõttega kokku: sõubisnes on üks äraütlemata karm ja hingesööv äri. Võib vaid aimata, mis pärle uuel albumil meile veel varuks on.

Remington Leith ansamblist Palaye Royale.
Remington Leith ansamblist Palaye Royale. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/MAR/Scanpix

Palaye Royale soontes on alati voolanud rock'n'rolli veri. Puhtalt vajadusest hakkasid nad nooruspõlves oma keldris kontserte andma, kuna nad olid nii noored, et päris klubidesse neid veel esinema ei lubatud. See muidugi tõigi kaasa majast välja viskamise ja autos elamise.

Õnneks jäid nad peagi aga silma rockiaristrokraatidele nagu Courtney Love ja Scott Weiland. Esimene plaadileping õnnestus neil sõlmida Sumerian Recordsiga aastal 2015, tänu millele ilmutasid nad oma esimese täispika «Boom Boom Room (Side A)» albumi.

Palaye Royale lavasõud on alati erakordsed, meenutades rändtsirkust – sageli ripub Remington prožektorite küljes, kontserdilt ei puudu kuninglikud sallid ja kübarad, neerumustrilised särgid ja rohkelt meiki. Oma fänne kutsuvad nad Soldiers of the Royal Council (tlk kuningliku nõukogu sõdurid) ja esinemisi alustades seisid nad uksel ning embasid isiklikult iga inimest, kes neid kuulama tuli. «Ka nüüd anname me endast kõik võimaliku, et meil oleks fännidega, kes meid kuulama tulevad, isiklik side. Ükskõik, kui suur on rahvamass,» ütleb Emerson.

Nagu ütleb nende kitarrist Sebastian Danzig: «Palaye Royale on heli-põhjas-meelelahutus!»

Palaye Royale järjekorras teine Tallinna kontsert toimub Helitehases 3. detsembril 2024. Soojendavad I See Stars ja Huddy. Piletid on Live Nation klubiliikmetele juba müügil. Avalik müük algab 5. juulil kell 11 Piletilevi internetipoes ja müügipunktides.

Tagasi üles