OOTAMATU ÜLESTUNNISTUS «Grey anatoomia» staar äkilisest seriaalist lahkumisest: mind lasti lahti

Kultuuritoimetus
Copy
Eric Dane 2010. aastal.
Eric Dane 2010. aastal. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni / Scanpix

Näitleja Eric Dane, kes kehastas dr Mark Sloani ehk McSteamyt, tunnistas taskuhäälingus, et ta ei lahkunud «Grey anatoomiast» niisama, vaid ta lasti lahti, vahendab The Hollywood Reporter. Täpne põhjus oli üllatav nii talle endale kui ka seriaali tulihingelistele fännidele. 

Eric Dane tunnistas Dax Shepardi taskuhäälingus «Armchair Podcast», et ta kanti seriaalitegijate poolt maha, sest «ta polnud enam sama inimene, kes ta varem oli».

Eric Dane'i tegelaskuju dr Mark Sloani tutvustati esmakordselt teise hooaja lõpus ning temast sai regulaarne roll kolmandal hooajal, sest fännidele meeldis teda vaadata. Järgmiste hooaegade jooksul sai dr Sloanist fännide lemmiktegelane, kuid ta suri üheksanda hooaja alguses pärast kaheksanda hooaja finaalis toimunud lennuõnnetust.

«Ma arvan, et mind lasti lahti,» ütles ta saatejuhile, selgitades, et võitles samal ajal sõltuvusega. «Siiski - nad ei lasknud mind sellepärast lahti, ehkki see kindlasti ei aidanud kaasa. Nende jaoks oli peamine probleem see, et ma hakkasin muutuma, ma ei jäänud inimesena samaks. Ja see vist tähendas, et ma ei suutnud ka oma tegelaskujule truuks jääda.»

Ta jätkas: «Ma ei olnud sama mees, kelle nad olid palganud. Nii et ma sain aru, kui mind lahti lasti. See ei olnud tseremoniaalselt nagu «sa oled vallandatud», vaid lihtsalt «sa ei tule enam seriaali tagasi».»

«Grey anatoomias» töötamise ajal viibis Dane korduvalt võõrutusravil, sest tal oli sõltuvus valuvaigistitest. Ka võitles ta depressioonida. Saatega liitudes oli ta kolm-neli aastat kaine olnud, nii et ta suutis vahet teha, mis oli reaalsus ja mis mitte, kuid tagantjärele saab ta aru, et ei tulnud kaasnenud kuulsusega eriti hästi toime. 

Praegu kehastab Eric Dane seriaalis «Euphoria» Nate Jacobsi (Jacob Elrodi) isa Cal Jacobsit ning on üks väheseid nö täiskasvanud tegelasi seriaalis.

Tagasi üles