Skandalistika osakond Rakveres äritakse teatripileteid järelturul

Lisanna Lajal
, suvereporter
Copy
Jette-Loona Hermanise persona meenutas emakuju
Jette-Loona Hermanise persona meenutas emakuju Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja/Scanpix

Sel kolmapäeval algas 30. aastat Rakveres tähistav Baltoscandali teatrifestival. Rahvusvahelise etenduskunstide festivali stardipaugu andis Johhan Rosenbergi lavastatud performance «Järelsuve koor».

Võibolla täiesti harilikul tööpäeval Rakvere bussijaamast Krooni Selverisse suunduv linnaelanik kuulis seda kära. Võibolla ta jäi seisma ja jõllitas taipamatul pilgul Turuplatsi suunas. Mitte võibolla vaid päris kindlasti kostis sealt valju müra ja paistis rüselev rahvamass. Võibolla olid see linnaelanik Sina, võibolla Su vanaema või endine armsam! Ja võibolla julges see linnaelanik astuda välja oma igapäevaselt rajalt ning sukelduda Turuplatsi intrigeerivasse melusse.

Seal avanes vaatepilt, kus turulettidel lebab tosikond nappidesse kaltsudesse riietatud olendit. Üks hiidrindadega emand istub omaette nurgas ja raiub haamriga kapsapäid. Ta asetab köögiviljad poekärusse ja tuleb tudiseval sammul rahva sekka: «Ostke päid, ostke meie pead ära!» Selle peale elavneb ka kirju karnevalikoor ja hakkab üksteise võidu kisama. Nad põrnitsevad, peibutavad ja kõnetavad kohalviibijaid. Mõnel õnnelikul õnnestubki annetus kerjusekorvi poetada ja endale isiklik varukolju osta.

Tagasi üles