NÄDALA RAAMAT Siiruviiruline surelikkus

Copy
Kairi Look
Kairi Look Foto: Bibi Altink

Sotsiaalmeedias meekollast «Natuke suure» kaanepilti nähes tekkis mu kehas kohe isu seda kätte võtta. Vanasti öeldi, et raamatukaane kujundus peab nii tugev olema, et see jääb riiulil teiste raamatute seast silma.

Juba kaugelt on näha, et kaanel on triibulised tiigrid ja et koos kujunduselementidega paistavad nad eemalt vaadates ise ka natuke nagu kaks suurt triipu. Seda efekti kinnistab tume- ja helekollase vaheldumine tegelaste taustal. Salapärase kaja kollaste toonide ansamblile annab kahe erineva musta kasutamine. Nimelt on valitud mustadele detailidele sisse pressitud tumedam must. See kõik viitab sellele, et minimalism ja lihtsus on selles raamatus põhjalikult läbi töötatud valik. Ega midagi vähemat kujundaja Endla Tootsilt ootakski.

55 lauset

Tegu on pildiraamatuga, tekst on täpne ja napp. Näiteks kui lugeda tiigripoja hüüd «Hihihii! Hahaa! Tee veel!» kolmeks lauseks, siis on raamatus kokku 55 lauset. Pildi lugemiseks läheb kauem aega, kuid ühe õhtuga jõuab teose läbi vaadata ja jääb natuke aega ka muudeks asjadeks.

Tagasi üles