ASENDUS LEITUD! Rakvere Funkfestil astub üles teist masti jazzilegend

Copy
Šveitsist pärit, Londonis tegutsev muusikaprodutsent ja akordionivirtuoos Anatole Muster.
Šveitsist pärit, Londonis tegutsev muusikaprodutsent ja akordionivirtuoos Anatole Muster. Foto: Rakvere Funkfesti pressimaterjal

Teisipäeval tervislikel põhjustel kogu juulikuise tuuri tühistanud KNOWERi asemel astub Rakvere Funkfestil üles 22-aastane Šveitsist pärit, Londonis tegutsev muusikaprodutsent ja akordionivirtuoos Anatole Muster.

Musteri murranguline lähenemine kaasaegsele funkile, džässile ja popile, on toonud talle tunnustust nii fännidelt kui ka muusikakriitikutelt.

Grammy nominent, tunnustatud laulja Jamie Cullum on teda oma BBC 2 raadiosaates korduvalt esile tõstnud ning Musteri helikeel on viinud koostöödeni oma žanri suurkujudega nagu Tennyson, Kiefer ja Louis Cole.

«Anatole is great.»

- Louis Cole

Muster on oma muusikaga üles astunud üle kogu maailma, sealhulgas esinemised legendaarsetel Montreux Jazz Autumn of Music'il, Rio Montreux Jazz Festivalil, M4Music Switzerland'il ja kaks välja müüdud showd ikooonilises Ronnie Scott's Jazz Club'is Londonis.

Anatole astus kevadel üles ka Rakvere Funkfesti eelpeol Londonis Vortex Jazziklubis kahe väga menuka esinemisega, kus esitles oma uut albumit «Wonderful Now», millel löövad kaasa absoluutsed tipud nagu Louis Cole, Beatenberg, Mackwood, Juliana Chahayed jpt. Rakvere Funkfestil on tegemist tema esimese esinemisega Eesti publikule.

«Anatole’s project is so nuts. It’s incredibly diverse and covers a lot of ground, yet I can tell it’s all him and his taste. Literally every song is good.» 

- Medasin

Rakvere Funkfestil algselt üles astuma pidanud KNOWER teatas teisipäeval, et tühistab kogu juulikuise Euroopa tuuri, mistõttu ei jõua ka sedakorda Rakveresse. «Mu tervis ei ole hetkel hea. Ma ei saa trumme mängida,» teatas kahel korral Grammyle nomineeritud KNOWERi tuumikliige Louis Cole fännidele.

Rakvere Funkfest toimub laupäeval, 20. juulil Rakvere Vallimäel, kus astuvad üles kodumaised artistid nagu Haldi & ans Flamingo, Arg Part ja The Teps. Traditsioonilise eriprojekti bändis laulavad Michael Jacksoni tuntumaid hitte aga ALIKA, Norman Salumäe ja MARTA LOTTA. Festivalil astub bändiga üles ka Liis Lemsalu, kes oma repertuaari spetsiaalselt funki-rütmidesse on seadnud.

Piletid ja lisainfo on leitav aadressilt funkfest.ee

Vaata ka Anatole Musteri videotervitust Eesti muusikafännidele:

Tagasi üles