MURE RAHA PÄRAST? Ansambel Coldplay sai tüli mänedžeriga lahendatud, kuid jäi märkimisväärselt vaesemaks

Kultuuritoimetus
Copy
Coldplay solist Chris Martin esinemas bändi Kopenhaageni kontserdil.
Coldplay solist Chris Martin esinemas bändi Kopenhaageni kontserdil. Foto: Mads Claus Rasmussen

Coldplay ja nende endine mänedžer Dave Holmes jõudsid pikas kohtuasjas kokkuleppele, vahendab Variety.

Juriidilised probleemid said alguse pärast seda, kui Coldplay ja Holmesi teed 2021. aastal lahku läksid. Holmes väitis siis, et tal oli leping, mis annab talle õiguse osa saada bändi tuludest ja et Coldplay oli seda lepingut rikkunud. Bändi esindajad väitsid, et Holmes sai oma teenete eest piisavalt hüvitist ja väited olid alusetud.

Olukord päädis sellega, et 22 aastat Coldplay mänedžer olnud Dave Holmes esitas möödunud aastal hagi bändiliikmete Chris Martini, Jonny Bucklandi, Guy Berrymani ja Will Championi vastu, nõudes neilt 10 miljonit naela seoses maksmata vahendustasudega.

Coldplay esitas vastuhagi, milles nõudis 14 miljonit naela, sest väidetavalt oli Holmes nende tuuri «Music of the Spheres» vääralt majandanud ja korraldanud, sealhulgas tellinud lavale liiga suured ekraanid ja kasutuskõlbmatud lava toestamiseks mõeldud struktuurid. Ühtlasi laenas Holmes väidetavalt 20 miljonit dollarit Live Nationilt, kuid rahastas laenatud summa eest hoopis kinnisvaraarendust Kanadas.

Nüüd on ansambel endise mänedžeriga aga kokkuleppele jõudnud ning ehkki kokkuleppe detailid on konfidentsiaalsed ning täpne summa pole selge, maksis Coldplay väidetavalt Holmesile seitsmekohalise summa. Ühtlasi leppisid pooled kokku, et mõlemad tasuvad ise oma kohtukulud.

Tagasi üles