Uuspõld tripib Algasid teekonnakomöödia «Jan Uuspõld läheb koju» võtted (1)

Copy
Jan Uuspõld võtteplatsil.
Jan Uuspõld võtteplatsil. Foto: Pressifoto: Gea Kumpel

Möödunud nädalal algasid Tallinnas Andres Maimik ja Rain Tolki kirjutatud ja lavastatud teekonnakomöödia «Jan Uuspõld läheb koju» võtted. Menufilmi «Jan Uuspõld läheb Tartusse» järg haarab natist kinni suunamudijatel, ärihaidel, popstaaridel, poliitikutel ja eneseabigurudel ning viskab nad suurde tsentrifuugi, et pigistada välja see, mis on praeguse Eesti sisu.

Režissöör Andres Maimiku sõnul on filmi tegemiseks parim aeg. «50-aastaseks saanud Jan Uuspõld on küll parimas loomeeas, aga oma kireva elu tõttu ka kollase meedia absoluutne lemmik. Kõik see kirev elu, mis tema ümber keerleb – armumised, mootorrattad, naised, rahajamad, enesekaotamised ja -leidmised… See on uue filmi algmaterjaliks kvaliteetseim kraam,» ütleb Maimik. «Jani teekond on omamoodi Odysseuse eksirännak, liiga pikk kodutee, millel varitsesid kiusatused ja tormid, ahvatlevad nõiad ja tigedad kükloobid, mis teda rajalt maha tõmbavad. Nii on ka Janiga, kuid üks kord ta ikkagi koju jõuab,» lisab režissöör Rain Tolk. Nagu kõlas esimese Uuspõllu filmi hüüdlause: elu on see, mis juhtub siis, kui sul on teised plaanid.

Filmilugu saab alguse, kui näitleja Jan Uuspõld peab filmima oma suvearmukese Britta ilusalongile promovideot ning talle helistab ametlik abikaasa ja paneb ta fakti ette: mees peab koju tulema ja kõik mahalaristatud rahad tagasi teenima. Kuna Jan teeb alati nii, nagu naised tahavad, hakkab ta kimbutavast olukorrast väljapääsu otsima. Lahenduseks näib olevat osaleda oma elust rääkiva filmi uusversioonis. Paraku otsustab lavastaja kehva avaliku mainega Jani kõrvale lükata. Nii ei jää mehel muud üle kui käima tõmmata suvetuur iseendaga peaosas. Aga sellega läheb nagu ikka – elu on see, mis juhtub siis, kui sul on parimad kavatsused. Oma pika kodutee käigus kohtub Jan muu hulgas seksguru, meesõiguslaste, maaniliste fännide, ekspresidendi ja Looja endaga. Ta saab alandatud ja ülendatud, et leida endas üles midagi, millest ta pole seni teadlik.

Tagasi üles