Suri legendaarne näitleja Shelley Duvall

Copy
Shelley Duvall 1988. aastal.
Shelley Duvall 1988. aastal. Foto: xWalterxMcBridex / Scanpix

75-aastasena suri 11. juunil legendaarne näitleja Shelley Duvall, vahendab The Guardian. Duvall sai kuulsaks oma rollidega filmides «Hiilgus» ja «Annie Hall». Mitmekülgne näitleja oli ka režissöör Robert Altmani muusa.

Shelley Duvall suri neli päeva pärast oma 75. sünnipäeva. Dan Gilroy sõnul, kes oli olnud Duvalli elukaaslane aastast 1989, suri Duvall une pealt diabeedi tüsistustesse oma kodus Blancos Texases.

«Meie hulgast lahkus mu kallis, armas, imeline elukaaslane ja sõber. Liiga palju kannatusi, kuid nüüd on ta vaba. Lenda minema, ilus Shelley,» sõnas Gilroy avalduses.

Duvall sai kuulsaks 1970. aastatel, kui lõi kaasa seitsmes režissöör Robert Altmani filmis. Duvall on ehk enim tuntud oma rolli poolest Stanley Kubricku filmis «Hiilgus», kus kehastas Jack Nicholsoni kehastatud Jack Torrance'i abikaasat Wendyt.

Duvall tunnistas aasta pärast filmi ilmumist, et Kubrick sundis teda võtete ajal 12 tundi järjest nutma. «Ma ei anna endast enam kunagi nii palju. Kui keegi tahab kannatada ja seda siis kunstiks nimetada, andku minna, aga mina sellega kaasa ei lähe,» sõnas Duvall siis. 

Tagasi üles