NÄDALA PERSOON Synne Valtri: et laule kirjutada, ei pea alati õnnetu olema (2)

Copy
Neli aastat tagasi vahetas Sünne Valtri nime Synne Valtriks. «Olen oma nime kirjutanud Synne-vormis aastaid enne nime muutmise avalduse kirjutamist, see resoneeris minuga paremini,» põhjendab ta. «Kuid jah, siin oli mängus ka välisriigi asjaajamine. Y-ga nime kirjutamine lihtsustas lepingute sõlmimist. Sunne/Suenne tekitas vaid segadust.»
Neli aastat tagasi vahetas Sünne Valtri nime Synne Valtriks. «Olen oma nime kirjutanud Synne-vormis aastaid enne nime muutmise avalduse kirjutamist, see resoneeris minuga paremini,» põhjendab ta. «Kuid jah, siin oli mängus ka välisriigi asjaajamine. Y-ga nime kirjutamine lihtsustas lepingute sõlmimist. Sunne/Suenne tekitas vaid segadust.» Foto: Margus Ansu

Usalduse ja hoolimiseta kaua koos ei püsi, tõdeb Synne Valtri. See võib kõlada endastmõistetavalt, nagu «lihapirukas käib lihaga», kuni pole vastupidist kogenud. Tema paistab olema teravalt maitsta saanud ka äraspidist hoolimist ja usalduse kadumist.

Sünniaasta järgi Maarja ja Inesega üheealine, paistab Valtri lauljatee tippu risti vastupidine. Tema ei sirgunud konkursilt konkursile («Laulukarussellilt» «Kahte-takti-ette» ja siis «Eurolaulule») kogu rahva pilgu all televisioonis. Tema töötas end tippu täiskasvanuna ja aegamööda, lõpuks tohutu menu saavutanud tantsubändi Patune Pool solistina. Võitis enne kogu (maa)rahva armastuse, alles seejärel pääses oma lauludega raadiosse ja televisiooni.

«Mina ei vasta kõikidele soovijatele jaatavalt juba mõnda aega, enese mitmeks rebimise ajad on möödas!» teatab Valtri nüüd, oma 15. lauljasuvel.

Vastustes otsekohene, kui vaja, terav, peab ta end eesmärgistajaks. «Igal otsusel ja käitumisel olgu kaalutletud põhjus!» teatab ta. Sõnad «teadlikult» ja «kaalutletult» kõlavad tema suust õige mitu korda. Ridade vahelt koorub välja õrnem, peidus pool.

Märksõnad

Tagasi üles