KISUB RIIDU? Eminem tümitab uues loos mitmeid avaliku elu tegelasi

Copy
Eminem
Eminem Foto: Kirby Lee / USA Today Sports / Scanpix

Legendaarne räppar Eminem andis reedel välja oma 12. albumi «The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)». Kusjuures ei ole räppar pidanud paljuks tümitada kolleege meelelahutusmaailmas, kõige tähelepanuväärsemalt loos «Fuel», vahendab The Hollywood Reporter. 

See pole sugugi esimene kord, kui Eminem kutsub korrale või tümitab teisi avaliku elu tegelasi. Seekord on ta sihikule võtnud aga kaks meest, kes on sel ja möödunud aastal eriti avalikkuse huviorbiidis olnud. 

Nimelt on Eminem võtnud laulus «Fuel» oma südameasjaks vaadelda süüdistusi, mis on tehtud räppar Sean «Diddy» Combs ja Alec Baldwini kohta. Kui Diddy puhul on vaatluse all mitmed seksuaalrünnakusüüdistused, siis Alec Baldwini rebib Eminem pilbasteks seoses Halyna Hutchinsi traagilise surmaga filmi «Rust» võtetel. 

Näiteks räpib Eminem loo ühes salmis: «I'm like a R-A-P-E-R (Yeah) / Got so many S-As (S-As), S-As (Huh) / Wait, he didn't just spell the word, «Rapper» and leave out a P, did he? (Yep)», mis on sõnamäng sõnaga räppar, mis on inglise keeles kirjutatud väga sarnaselt sõnaga «vägistaja». Nõnda heidab Eminem nalja, et Diddy püüdis kirjutada, et on räppar, kuid jättis ühe P-tähe ära, mistõttu sai sõnast kogemata vägistaja. 

Seejärel seob Eminem Notorious B.I.G. ja Tupac Shakuri surmad Diddyga, väites, et Diddy pakkus Tupaci väidetavale mõrvarile Duane Keith «Keffe D» Davisele miljon dollarit, et see tapaks Tupaci ja tema mänedžer Suge Knighti. 

Sama salmi lõpus käsitleb Eminem ka «Rusti» tragöödiat, mille tõttu Alec Baldwin hetkel kohtu ees on, räppides, et «Fuck around and get popped like Halyna Hutchins / Like I’m Alec Baldwin», mis tähendab seda, et kui keegi Eminemile käru keerab, ootab neid ees Hutchinsi saatus, samal ajal kui tema ise on Alec Baldwin.

Lisaks on laulus mainitud Kyle Rittenhouse'i, kes 2020. aastal tulistas Wisconsinis Kenoshas keset protesti kolme meest. Kohtunik tunnistas Rittenhouse'i 2021. aastal õigeks. 

Ka albumi teises laulus «Antichrist» tümitab Eminem Diddyt, viidates selle aasta alguses avalikkuse ette jõudnud videole, kus Diddy ründas 2016. aastal Los Angelese hotellis endist tüdruksõpra Cassie Venturat, lüües naist mitu korda jalaga.

Aprillis andis räppar Eminem teada, et tema järgmine album kannab pealkirja «The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)» ning algab väljamõeldud kuriteoaruandega, mis viitab sellele, et tema kurikuulus alter ego Slim Shady leiab oma vägivaldse lõpu. 

Aprillis ilmunud reklaamklipis sõnas krimireporter kaamerasse, et «keeruliste ja sageli kritiseeritud riimide tõttu pole anti-kangelane, keda tuntakse ka nime all Slim Shady, vaenlastest puudust tulnud» ning spekuleerib, et just ebaviisakad laulusõnad ja vastuolulised naljad võivad olla põhjuseks, miks vastuoluline figuur oma lõpu leidis.

Eminem lõi Slim Shady tegelaskuju 1997. aastal pärast seda, kui räppari debüütalbum finantsiliselt ebaõnnestus. Esmakordselt tutvustati Slim Shadyt kuulajatele õudusfilmilikus videos, kus Slim Shady võtab üle Eminemi keha. «The Slim Shady LP» (1999) jõudis aga juba meediamogulite ja Dr Dre juurde, kelle toetus aitas Eminemil jõuda peavoolu läbimurdeni.

Slim Shady oli ropu suuga, kiimaline ja karikatuurne tegelane, keda imeloomustas nii provokatiivsus kui ka vägivaldsus. Peamiselt kasutas Eminem Slimi, et popkultuuri kallal võtta ning rämedate sõnadega teisi staare solvata. Enamik Slim Shadyle omistatud hitte, sealhulgas «Without Me» ja «The Real Slim Shady» olid täis nii rämedat huumorit kui ka vägivalda.

Tagasi üles