Maailmatasemel muusikud Pärnu muusikafestivali Järvi Akadeemia toob kohale rahvusvahelised külalised

Copy
Fotol (vasakult): Nazar Plyska (kontsertmeister, Poola), Zofia Trybus (II kontsertmeister, Rootsi), Chung Yu Chen (tšello, Taiwan), Jaagup Piirsalu (tšello, Eesti).
Fotol (vasakult): Nazar Plyska (kontsertmeister, Poola), Zofia Trybus (II kontsertmeister, Rootsi), Chung Yu Chen (tšello, Taiwan), Jaagup Piirsalu (tšello, Eesti). Foto: FOTO: Taavi Kull

Võimalus õppida maailmakuulsate dirigentide juhendamisel ahvatleb noori muusikuid üle maailma osalema Pärnu muusikafestivali Järvi Akadeemia dirigeerimiskursusel. Niisamuti toimuvad praegu Pärnus rahvusvaheliste tippõppejõudude juhendamisel meistrikursused keelpillide, puhkpillide ja löökpillide noortele mängijatele, kellest parimatest parimad pääsevad lavale Järvi Akadeemia kontsertidel 15. ja 17. juulil.

Järvide perekond on alati pidanud Eesti noorte muusikaharidust endale väga oluliseks ning südamelähedaseks teemaks. Seetõttu pandigi aastate eest alus Pärnu muusikafestivaliga paralleelselt toimuvatele laiahaardelistele Järvi Akadeemia meistrikursustele, kus sel aastal osaleb 136 noort 30st riigist. Osavõtjatest 60 protsenti on rahvusvahelised ja 40 protsenti on pärit Eestist.

Traditsiooniliselt kõige suurem rahvusvaheline huvi on alati olnud Järvi Akadeemia dirigeerimiskursuse vastu. «Kuna Neeme Järvi, Paavo Järvi ja Kristjan Järvi annavad regulaarselt kontserte maailmas, siis rahvusvahelised dirigeerimiskoolid on meie festivali meistrikursuse üles leidnud ning sellele pääsemisest huvitatuid on alati palju. Ka on dirigeerimiskursuse konkursisõel tihe ning tänavu läbis selle 22 noort, kes tulevad Gruusiast, Poolast, Prantsusmaalt, Rumeeniast, Norrast, Lõuna-Koreast, Hiinast, USAst, Suurbritanniast, Kanadast, Lätist, Tšehhist, Horvaatiast, Uus-Meremaalt ning ka Eestist pärit noortele on dirigeerimiskursusel alati koht olemas,» ütles Pärnu muusikafestivali peakorraldaja Kristjan Hallik.

Tagasi üles