ATH diagnoos võib hoopis olla su võidupilet

Copy
Ajust sõltub taju. Inimene eksisteerib tänu ajule ja ka see, et meil on oma teadvus, on puhtalt aju teene. Kuigi aju saab välja printida ilusa 3D-mudelina, on tema funktsioonide kopeerimine tehnikale esiotsa veel püüdmatus kauguses.
Ajust sõltub taju. Inimene eksisteerib tänu ajule ja ka see, et meil on oma teadvus, on puhtalt aju teene. Kuigi aju saab välja printida ilusa 3D-mudelina, on tema funktsioonide kopeerimine tehnikale esiotsa veel püüdmatus kauguses. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Anders Hanseni uus raamat «ATH eelised. Millisel skaala osal paikned sina?» paljastab lugejale maailma, kus ATH diagnoos saab olla eelis.

Rootsi psühhaatri ja raamatuautori Hanseni uusima teose «ATH eelised» üks põhitees on, et ülekaaluka osa inimajaloo vältel on aktiivus- ja tähelepanuhäirele omased jooned olnud eeliseks. ATHga inimene on impulsiivne, kannatamatu ja aktiivne, tal on palju energiat ning ta ei armasta rutiini. Need on head omadused küti jaoks, kelle jaoks pidev tähelepanu ümbritseval ning võime kiiresti reageerida ohu või saagi ilmumisel suurendas otseselt ellujäämise tõenäosust.

Märksõnad

Tagasi üles