Võimas saavutus Eesti kunst jõuab Pariisi moodsa kunsti galeriisse

Copy
Robin Nõgisto teos "God Is In Visible"
Robin Nõgisto teos "God Is In Visible" Foto: Pressifoto

30. juulil avatakse Pariisis moodsale kunstile pühendunud nomaadgalerie’s mitmekülgse Eesti kunstniku Robin Nõgisto näitus «Portable Mystic Windows». Üritus sündis koostöös Art&Tonic galerii, Eesti kultuuriministeeriumi ja Eesti saatkonnaga Pariisis. Olümpiamängudega kaasuva ajastuse foonil sai näitus ka «Olympiade Culturelle» märgise, mis koondab enda alla kõik Paris 2024 kultuuriüritused.

Nõgisto näituse näol on tegemist erakordse sündmusega kunstniku karjääris: see on tema esmakordne esitlus Pariisis. Prantsusmaa pealinna galeriides näeb Eesti kunsti harva ja veelgi vähem tuleb ette Eesti noorte kunstnike isikunäitusi. Käesolev üritus on ainulaadne ka koostöö poolest eragalerii ja riigiasutuse vahel. Nimelt toimub nomaadgalerie näitusega samal ajal Pariisi Eesti saatkonnas Nõgisto tööde väljapanek «Implosion of the Universe», kus saab näha kolme varasemat maali ja hiljutisi skulptuure.

1992. aastal sündinud Robin Nõgisto on pärast Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonna bakalureusekraadi omandamist 2017. aastal enda loomingut kohalikul kunstimaastikul esitlenud mitmetel grupinäitustel. Tema isikunäitused on toimunud 2016. aastal Hobusepea galeriis, 2019. aastal ja 2024. aastal galeriis Art&Tonic ning 2021. aastal Tallinna Kunstihoones. Välisriikidest on Robin Nõgisto esinenud Miami Scope Art Basel kunstinädalal, kus tema värviküllaid ja detailirohkeid maale esitles Reigo Kuivjõgi.

Tagasi üles