Kes on hetke kuumim popstaar?

Copy
Carpenteri karjäär algas Disneyle kuuluva plaadifirmaga Hollywood Records.
Carpenteri karjäär algas Disneyle kuuluva plaadifirmaga Hollywood Records. Foto: Andy Kropa

Ehkki Chet Hanks kuulutas enne suve algust, et 2024. aasta suvi on taas kord «white boy summer», ei ole kahtlustki, et see suvi on täis suhkrut, kohvi ja Sabrina Carpenteri, kes ei domineeri mitte ainult muusikaedetabeleid, vaid ka kogu sotsiaalmeediasfääri ja inimeste südameid.

Kuigi tundub, et Sabrina Carpenter ilmus eikuskilt, et kohe muusikaedetabelid vallutada ja Taylor Swiftile konkurentsi pakkuda, mis on andnud alust süüdistustele, justkui oleks ta nn industry plant ehk muusik, kes esitleb end sõltumatu artistina, kuid kellel on tegelikult selja taga muusikatööstuse toetus ning sellega ühes ka rahalised ressursid ning vahendid vaevleva ja iseennast üles töötanud kunstniku narratiivi kunstlikuks kujundamiseks, on Carpenter tegelikult muusikuna tegev olnud juba üle kümne aasta. Tema juured on seal, kus paljudel teistelgi popstaaridel – Disney plaadimasina juures.

1999. aastal sündinud Carpenter on puhas Z-põlvkonna popstaar, kelle karjäär sarnaselt Miley Cyruse ja Olivia Rodrigo omaga on võrsunud Disney loodud vaakumis, mis annab küll hea hüppelaua ja rohkem võimalusi, kuid kus selgelt eristuva isiksuse loomine ning enese kehtestamine tõsiseltvõetava ja ambitsioonika muusikuna on olude sunnil ebavajalikult raskeks muudetud.

Tagasi üles